Два протеста в София

Протестите в центъра на София продължиха тази вечер повече от три часа като броят на хората се увеличаваше непрекъснато.

По-рано се стигна до напрежение и сблъсъци между привърженици и противници на правителството и на президента Румен Радев.

Протестиращите срещу правителството блокираха пл. “Орлов мост” за около час. Част от хилядите се върнаха към Парламента, други се отправиха обратно към сградата на Министерския съвет, предаде БНР.

Истинска гоненица между протестиращи и полиция стана на кръстовището на бул. “Васил Левски“ и улица “Оборище“, както и на кръстовището на бул. “В. Левски“ и ул. “Врабча“.Причината е, че част от привържениците на Румен Радев се опитваха да блокират автобусите на привържениците на кабинета, които бяха спрели около храма “Св. Ал. Невски“.

Най-малко трима са арестуваните, след като напрежението на “Раковски“ и “Дондуков“ приключи.

Автобусите, които бяха на “Дондуков“ и “Раковска“ успяха да преминат, след като плътен кордон от полицията отцепи противниците на кабинета и направи място да преминат.

Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

От пресцентърът на МВР посочиха, че около 19:50 часа е възникнало напрежение. Участници в митинга пред сградата на “Дондуков” 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца.

Около 20.30 часа, когато беше обявен край на митинга пред сградата на “Дондуков” 1, част от събралите се пред “Дондуков” 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на “Дондуков” 2) са нанесли щети на два автобуса. 

Очаква се по-късно тази вечер от МВР да дадат повече информация колко души са арестувани. Според неофициална информация арестувани са най-малко десет.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.