ДБ се записаха неволно и поставиха голяма въпросителна пред сглобяването на кабинет

Спорният въпрос за съставяне на правителство се движи около закона за КПКОНПИ. Това казва председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов в запис от заседание на ПГ на “Демократична България”.

Заседанието е проведено в зала “Запад” на Народното събрание и се излъчваше на живо по парламентарния канал, защото стриймингът не е бил спрян.

Иванов допълва, че в неделя вечерта в 18 ч. в МС предстои среща между ДБ, БСП и ПП, на която ще се обсъжда управленската програма.

С Корнелия Нинова е било договорено да държи мандата до 12 август, за да може да се избере нов председател на КПКОНПИ.

“Корнелия се държи така, все едно иска да съставя правителство”, казва Иванов в оценка за преговорите и я критикува, че тя не е съобщила на ИТН, че няма да имат министри.

“Именно самите ПП в лицето на парламентарното им крило, а не на Лена Бориславова, взеха позицията, че законът трябва да се ревизира сериозно, т.е. може да се намери компромис по съдържателната част на аргумента на ИТН. Но Тошко Йорданова каза: “Не, не , не. Ние ще гласуваме след избирането на правителство, защото искаме да сме сигурни, че ако вие си направите “бухалка”, ние ще сме в коалицията, която тази “бухалка” ще управлява. Иначе няма да ви гласуваме “бухалка”, която после, когато отидем на избори, вие да я контролирате”, съобщава още Иванов на съпартийците си.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.