Данъчни облекчения вместо детски надбавки

България остава под 7 млн. през 2018 г.

Нов вариант за компромис за детските надбавки обсъждат коалиционните партньори ГЕРБ и ВМРО, след като депутатите от партията на Бойко Борисов се отказаха от решението всички родители да получат надбавки с мотива, че богатите родители не приемат такова положение. ГЕРБ предложи парите да отидат за полицаи и лекари, а тези от партията на Красимир Каракачанов се възпротивиха.

Според зам.-председателя на ВМРО Искрен Веселинов двете партии са на път да решат въпроса по начин, “който защитава интересите на всички български деца, а и на полицаи и лекари”. Във фейсбук той съобщи за конструктивен разговор с финансовия министър Кирил Ананиев, на който са се обединили около мнението, защитавано от ВМРО, че всички български деца трябва да получат държавна подкрепа.

“Вървим към втория вариант, предложен от мен преди няколко дни – тези от семейства с ниски доходи да бъдат подпомагани чрез Закона за семейни помощи за деца и т.нар. детски надбавки, а всички останали да получат данъчни облекчения в същия размер, т.е. възможност родителите да намалят с 4500 лв. годишната си данъчна основа за всяко дете, респективно в резултат по 450 лв. годишна подкрепа”, съобщи Веселинов.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.