Глобяват Борисов и журналисти за неносене на маски

С 300 лв. ще бъде глобен министър-председателят Бойко Борисов, затова че е бил без маска в Рилския манастир, съобщиха от здравното министрество. Щe бъдат санкционирани и членовете на екипа му, журналистите, операторите и всички други, които не са носили защитни средство за лице в закритото помещение.

От днес 23 юни, маската отново е задължителна в затворени пространства. Това бе въведено с нова заповед на министър Кирил Ананиев, след среща с премиера Бойко Борисов. Вече втори ден представители на властта стават обект на глоби за неспазване на противоепидемични мерки. ГЕРБ и БСП ще бъдат санкционирани с по 3000 лв. за провеждане на събития на закрито при неспазване на правилата срещу разпространение на заразата. Вече шестима депутатит от БСП са с положителни проби за КОВИД-19. Един от тях е Янаки Стоилов, който е бил контактен с около 200 студенти по право, служители и преподаватели от Софийския университет. Всички те ще бъдат тествани. Столичната РЗИ издаде специално предписание за спазване на противоепидемичните мерки в Народното събрание.
Това включва носене на маски, спазване на физическа дистанция и дезинфекция и ограничаване до минимум посещението на външни лица. При нарушения ще има глоби, казват от РЗИ. При установяване на неспазване на издаденото предписание, лицето нарушило противоепидемичните мерки ще носи персонална административна отговорност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.