ГЕРБ върна мандата, Радев свиква политическите сили, ПП май е за избори през октомври

Днес партия ГЕРБ върна втория мандат веднага, след като го получи. На 15 юли, петък, президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните групи в 47-ото Народно събрание, преди да връчи третия проучвателен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на настоящия парламент.

“И инфлацията, и социалната, здравната криза изискват неотложни действия. Затова още утре ще аз свикам консултации с всички парламентарно представени политически сили, за да чуем около какви приоритети и програми могат да търсят обединение”, каза президентът.

Утре 9:00 ч. държавният глава ще приеме на “Дондуков” 2 представители на “Продължаваме промяната”. В часовете след това са останалите парламентарни групи, като последната консултация, с представителите на партия “Възраждане”, е от 16:45 ч.Президентът има една седмица, за да връчи третия мандат за кабинет. 

БСП, “Има такъв народ” и “Демократична България” са против нови предсрочни избори сега, ГЕРБ и ДПС искат час по-скоро да се гласува за нов парламент, а “Продължаваме промяната” няма категорична позиция против предсрочните избори. От изказвания и публикации на лидери в “Продължаваме промяната”  се разбира, че те не искат разговори с ИТН и са по-скоро за предсрочни избори.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.