Валентин Златев е извикан на разпит в прокуратурата

Бившият изпълнителен директор и настоящ шеф на Контролния съвет на “Лукойл България” Валентин Златев е призован на разпит на 22 юни в прокуратурата в качеството му на свидетел по досъдебно производство.Пред bTV той обяви, че на призовката му не пише нищо и каза, че ще се яви на делото.

По-рано се появи непотвърдена информация, че бизнесменът е издирван от МВР. Според пиарката на Златев Мая Жекова това не отговаря на истината. Според нея поводът да бъде призован Златев е списъкът, който прокуратурата намери на гърба на снимка в жилището на бизнесмена Атанас Бобоков, обвиняем след акцията срещу вноса на “италиански боклук” заедно с бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Фотокопие на написан на ръка списък от неизвестна дата с имена на известни личности у нас, срещу чиито имена са изброени крупни седемцифрени суми, прокуратурата разпрати до медиите преди дни. Обявено бе, че списъкът е бил открит и иззет при обиск в дома на Бобоков.

Пред съда по време на гледането на мярката му Атанас Бобоков призна, че лично е писал списъка. “Като гледах първата пресконференцията, останах с впечатлението, че не се говори нищо за отпадъци, а се показва една снимка, която е взета от моя дом. Тези имена и тези суми съм ги взел от една книга, която се казва “Най-богатите българи”. Водил съм си бележки”, заяви той.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.