БСП няма да преговаря за новата конституция

БСП няма да участва в консултациите, организирани от ГЕРБ, за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание, съобщи лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Тя се позова на взетото решение от Изпълнителното бюро и ръководството на парламентарната група.

Нинова нарече “фантазия” вчерашната информация на Веселин Марешки, че БСП ще промени позицията си след среща със западен посланик.

“Няма да участваме в преговори за Конституцията, няма да даваме подписи от тези 120 необходими за внасянето на проекта и няма да подкрепим с гласове тези необходимите 160, за да се свика Велико народно събрание“, каза тя.

“Категорични сме, че този парламент и това правителство са изчерпани. На финала на този мандат без сериозно обществено доверие не може да се обсъжда и решава този въпрос. Освен това по съществото на предложенията категорично се противопоставяме срещу премахването на социалната, правовата, демократичната държава и другите промени, които предлагат в Конституцията”, допълни Нинова.

Депутати от 7-ото Велико народно събрание се обявиха на среща, организирана от БСП, срещу предложението за свикване на Велико народно събрание и нова Конституция.

Вчера, проектът за нова конституция беше подкрепен от НФСБ, а ВМРО също подкрепиха идеята, но поставиха условия.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.