Бетонната конструкция на Алепо е хотел и укрепително съоръжение

Бетонната конструкция на плажа Алепу край Созопол е хотел, „интегриран“ в укрепително съоръжение. Това съобщава Дневник като цитира писмо на началника на Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Бургас Милен Ненчев, изпратено още на 10 юни 2019г. до Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране и неправителственатата организация „Камара на геодезистите в България“.

В писмото Ненчев е записал буквално, че „в имота ще се използва укрепително съоръжение, което ще е интегрирано в конструкцията на бъдещото застрояване“. Според намерението на инвеститорите, които в момента строят на мястото, там трябва да има ваканционен комплекс. Пред журналисти обаче Ненчев категорично отричаше сградата на плажа Алепу да е хотел, а укрепително съоръжение.

От писмото, цитирно от Дневник, става ясно още, че основание за спиране на строежа през януари м.г. са дали не вида и обема на извършваното строителство, а дребни нередности. Първата от тях е не добре поставената ограда на обекта, а втората – частичното засипване на плажа – публична държавна собственост с пръст от изградената временна транспортна рампа. От тези детайли в писмото на Милен Ненчев се разбира, че на практика пред издигането на четириетажната бетонна сграда на плажа в Алепу, не е имало никакви пречки, тъй като двете предписания, направени от РДНСК – Бургас са били отстранени веднага.

Инвеститори в проект за ваканционен комплекс на плажа в местността „Алепу“ са три компании: „Алепу вилидж“, „Бриз 2000“ и „ГБС турс“, която е дъщерна на „Главболгарстрой“. Според инвестиционното предложение, което те са представили за съгласуване от РИОСВ – Бургас през 2017 г. строителството на ваканционен комплекс е трябвало да протече на два етапа. Първият – укрепване на свлачище чрез постоянно подпорно съоръжение, състоящо се от бетонни пилоти. Вторият етап от реализацията на проекта предвижда изграждането на ваканционния комплекс.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.