А ти за какво мечтаеш?

Исак Стоянов, 11. клас

Веднъж един човек сънувал това, което искал, а не това което Сънчо му бил приготвил. Той сънувал как седи на една пейка, пие кафе и пуши цигара, а после започнал да пише на един лист.

…Някой ден си мисля как искам да се събудя до теб, докато навън вали. Някой ден искам да ти направя кафе, да си запаля цигара на терасата и да чакам да се събудиш. Да ми писне да те чакам и да те прегърна,  да те дразня,  докато не отвориш очи. След това да ме погледнеш със сънен поглед и да ми кажеш: “Махай се, искам да спя!” Да се направя, че не съм те чул…Ти да станеш, да вземеш чашата с кафе, която съм направил, и да ми кажеш небрежно: “Добро утро и на теб”.

После да пусна “ The Top Stoppers- Дъжд”, а ти да си танцуваш и да ни направиш бъркани яйца, да ми се скараш, че не съм измил чиниите и сега трябва да ядем от една чиния.

Да минат  2-3 часа, през които да си седим на дивана,  да четем книги  – не по-интересни от това да се опитвам да разбера какво си мислиш…приемай го както искаш – като фетиш или лудост, но ми е интересно какво мислиш за мен? Дали си представяш Андрю Гарфийлд по боксерки, или аз съм ти достатъчен?

Да дойде вечерта, още да вали, шумът от капките дъжд вече да ти е досаден, но да искаш да си лежиш до мен  и да гледаме “Family Guy”.

Минава вече 21:00 и двамата да ни мързи да готвим, да си поръчаме китайска храна. След час и половина вече да приличаме на зомбита, защото сме умрели от глад, да препсуваме няколко пъти доставчика, а той изведнъж да почука на вратата. Да взема торбичката с полутоплите спагети и да хапнем.

Иска ми се същата тази нощ да си легнем  и да си гледаме телефоните(човек, ако ни види да си помисли, че сме скарани, но той не знае, че си пращаме Тик-Тоци).

Иска ми се да се обърна към теб, да те целуна по устните, да целуна всяка точка от тялото ти…да усетя как настръхваш, да ме погледнеш с онзи поглед, за който цял ден чакам знак от теб… Да го направим.

След този поглед да направя всичко, което харесваш, а думите, които си писахме да станат плът и кръв. И накрая, точно преди да приключа всичко, да чуя думите, заради които понякога започват войни: Обичам те!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.