Асен Василев върна неизпълнен мандат на Румен Радев

В 17.00 часа кандидатът за министър-председател от “Продължаване промяната” Асен Василев влезе в сградата на „Дондуков“ 2, за да върне на президента Румен Радев неизпълнен мандат за съставяне на ново правителство в рамките на 47-ото Народно събрание.

Около час по-рано Асен Василев потвърди, че опитът за формиране на правителство се е оказал неуспешен, след като малко преди това от “Продължаваме промяна” обявиха, че няма да има ново правителство с мандата на партията.

Според Василев е събрана подкрепата на 117 депутати от необходимите 121 гласа за абсолютно мнозинство, като той изрази увереност, че “българският народ” ще осигури останалите четири депутата при следващите избори.

Предстои президентът на връчи втория мандат на ГЕРБ, които вече заявиха, че няма да правят опити за съставяне на правителство. Радев съобщи, че следващата седмица ще каже кога ще връчи мандата.

Румен Радев може да избира на кого да връчи третия мандат, но шансовете за нов кабинет в този парламент са почти нулеви, тъй като освен ПП, само БСП и ДБ не искат избори и заявиха готовност да водят нови преговори.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.