Жилищна сграда се запали в Лондон, 74 души са хоспитализирани

24-етажна жилищна сграда се запали в Лондон и най-малко 74 души са били хоспитализирани заради изгаряния от пожара, съобщиха световните агенции. Полицията в града съобщи, че най-малко шест души са загинали, а броят на жертвите може да нарасне.

„Грийнфел тауър“ в северен Кенсингтъ, е построена в началото на седемдесетте години на миналия век и в нея има 130 апартамента. „За 29 години като пожарникар никога не съм виждал подобно нещо,“ каза шефът на пожарната в Лондон Дани Котън пред репортери, цитиран от „Ройтерс“.

Властите се опасяват, че е възможно блокът да се срути напълно. Над 200 души бяха евакуирани, но преди няколко часа се появи информация, че в сградата има хора, които опитват да се измъкнат. По-рано някои от жителите казаха, че властите са ги съветвали да останат по домовете си при пожар. В. „Гардиън“ съобщи, че блокът е бил обновен по проект на стойност 9.7 милиона паунда миналата година. Добавени са били и нови отоплителни и вентилационна система, които трябвало да подобрят енергийната ефективност и да намалят разходите на домакинствата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *