Васил Иванов показа защо се сриваме в класациите за свободно слово

Автор: Чавдар Найденов, фейсбук

Гледах цялата пресконференция на Васил Иванов непредубедено. Записване без знанието на събеседника е неморално, пък и незаконно. Но в случая надделява далеч по-висш обществен интерес. (За ценителите на всичко американско, ще посоча, че Иванов е постъпил като класически whistleblower – който „надува свирката“ за тревога). Защото Иванов даде доказателства, как работи цензурата в свободна, независима, частна ТВ. Как се прикрива политическа корупция. Прекият началник свършва мръсната работа, а по-висшестоящите си измиват ръцете по пилатовски. Защото такава е волята на съвсем свободните частни собственици (които са анонимни дори за екипите). Не се съмнявам, че и в другата частна ТВ е същото.
И това е добре смазана система. Тя обяснява механизма, който ни смъква в класациите за свободата на словото успоредно с „напредването на демокрацията“ у нас. Тя обяснява, как машинката служи за изчезване не истинските грижи на хората от публичността, за цветни революции, за предопределяне на изхода от избори, пръкване на партии-хомонукулуси като ДаБГ (преди това БГ без цензура). Т.е. серийното изнасилване на демокрацията от парите и властта.
Затова съветвам да намерите запис на пресконференцията и да го изгледате, преди да съдите. А някои от колегите на Иванов бих съветвал да не участват в словесния линч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *