Ван връхлетя върху мюсюлмани в Лондон

Ван връхлетя върху мюсюлмани в североизточната част на Лондон близо до една от най-големите джамии в британската столица във „Финсбъри парк“. Инцидентът стана в района на улица „Севън систърс роуд” малко след полунощ. Пострадали са 8 души, по последна информация има една жертва, всички мюсюлмани, съобщи BBC. Целта на атаката са били именно вярващи, излезли от молитва. В свещения месец за мюсюлманите Рамазан има молитва точно около полунощ.

„Обаждането в полицията е постъпило 20 минути след полунощ, след като автомобил е блъснал пешеходци. На мястото на инцидента са открити няколко пострадали”, се казва в съобщението на „Скотланд Ярд“,

което по-късно е обновено с информация за 8 пострадали и една жертва.

По последна информация след 00:00 часа от джамията излизат около 15 души да окажат първа помощ на човек, получил сърдечен удар. Точно тогава ги връхлита ванът. Не се знае дали човекът е починал вследствие на удара от колата, или от сърдечния удар.

Задържан е шофьорът на вана, на 48 години. Задържали са го хората от мястото на инцидента. Общо в буса е имало трима души, двама са избягали, един от тях е извадил нож, за да напада с него. Полицията обаче към момента не съобщава за съдбата на другите двама.  Хванатият на място бил агресивен, разказват очевидци и налитал на бой на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *