Ураганът Ирма ще опостуши Флорида и съседни щати

Ураганът Ирма ще „опустоши” Флорида или някой от съседните й щати.  Това заяви ръководителят на американската федерална агенция за извънредни ситуации Брик Лонг.

Той изрази очакването, че части от югоизточния щат ще останат без ток с дни.

До момента 500 000 души са обект на задължителна евакуация в щата.

Българското посолство в САЩ също реагира, като създаде кризисен център, към който сънародниците ни, живеещи в тези райони, могат да се обърнат.

От посолството ни препоръчват да се спазват инструкциите на властите. Налична е и денонощна телефонна линия: 202-387-5770.

Бурята Ирма, най-мощното подобно бедствие в Атлантическия океан в последното десетилетие, вече нанесе невиждани щети на островите в Карибско море, през които премина.

Броят на потвърдените жертви е 20, но се очаква да нарасне, предвид факта, че силните ветрове и валежи са засегнали територии, на които живеят 1,2 милиона души.

Острови под различни флагове като Барбуда, Сен Мартен, Британските Вирджински острови и други вече са опустошени. Най-пострадалите места са потопени под вода, повечето от постройките там са частично или напълно разрушени, дървета са изкоренени, ветровете са създали купчини от лодки и автомобили.

One thought on “Ураганът Ирма ще опостуши Флорида и съседни щати

  • 09.09.2017 at 8:43
    Permalink

    каква е поуката

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *