Трифонов: Цензурират ме

Слави Трифонов коментира решението на bTV да не излъчи снощния епизод на предаването му като цензура. Той каза, че не може да каже защо точно е спряно шоуто и че е получил информативно писмо от медията. Jелевизионният водещ и екипът му дадоха пресконференция, за да съобщят тяхната позиция. Тя беше представена като посветена на „свободата на словото“. „Не за първи път е този казус, периодично, от време на време, се случва нещо подобно в нашата история, въпреки че в този формат вече 17 години произвеждаме с нашите партньори това предаване и за първи път се случва. Затова смятам, че е важно да идентифицираме състоянието на това действие, а то е цензура“, каза Трифонов. Той заяви, че спазва договора  с bTV, законите и Конституцията.

Снощи bTV  показа повторение на старо предаване и в съобщение до медиите обясни, че няма да излъчи новозаписания поради несъответствие със стандартите за „телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като Би Ти Ви, която не толерира едностранно представяне в програмите си“. Трифонов разказа, че в предаването първо е имало анонс от него към запис на писмото, което разпространи през деня, то е било изчетено от диктор и след него е звучал химнът – в запис от концерта им в зала „Уембли“ в Лондон и след това е следвала актьорската вечер.

Вчера  Трифонов даде ултиматум на новите депутати, че имат две седмици да се занимаят с предложенията от референдума, иницииран от шоуто и два месеца да ги превърнат в законодателство, ако не след това отива пред парламента на протест.

Водещият каза, че след пресконференцията отиват да запишат следващия епизод на предаването и да видят дали Би Ти Ви ще го излъчи в отговор на въпрос дали ще сменя телевизията. Предаването ще е със сходно съдържание, като спряното, като отново ще бъде изчетено писмото.

„Не мога да кажа, може да питате телевизията“, каза той, запитан дали и сега има политическа намеса за спирането, както е било преди години.

 

2 Коментара по статията “Трифонов: Цензурират ме

 • 28.03.2017 at 23:47
  Permalink

  Ами ти, бе, глист?

  Reply
 • 28.03.2017 at 17:35
  Permalink

  Кой си ти бе,селска плюнкооо?

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *