Три версии за самоделната бомба в столичния Младост

Кметът на софийския район „Младост“ Десислава Иванчева направи първи коментар за обезвреденото от полицията вчера самоделно взривно устройство, намерено предновостроящ се блок. Мястото е спорно, защото жителите на „Младост“ настояват то да остане зелена площ, каза тя пред Би Ти Ви.

„Съмненията са около три варианта – може да е инсценирано от трета сила, която иска да нагнети ситуацията, която се е създала между институции, граждани, инвеститори и собственици на имоти; вторият вариант е това да е ход на самия собственик или собственици на имота и инвеститора; третият вариант е да е направено от гражданите, като последен зов“, посочи кметът като нейни версии за случилото и това, което са споделяли хората с нея като предположения.

Десислава Иванчева отново призова референдумът в квартала да се състои.

„Предполагам, че бомбата е свързана с нарасналото напрежение. То главоломно расте“, заяви Нина, която живее в квартала.

Към момента и днес ще продължат разпити със съседи, свидетели и охранителите, които са били на обекта, за да се уточнят подробности около случая, посочи шефът на СДВРМладен Маринов.

„Назначена е експертиза, която да отговори на въпроса дали самото устройство е способно да възпроизведе взрив, както и количеството и качеството на веществото. Обезвреждането на устройството е нанесло щети върху него и е по-трудно и деликатно да се извърши експертизата, за да е категорична. Към момента няма заподозрени лица. Работи се по няколко версии, строежът е спорен“, посочи още Маринов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *