Тръмп и Путин се срещат

Американският президент Доналд Тръмп и руският президент Владимир Путин сще се срещнат тази седмица лице в лице. Това е една от най-очакваните срещи между двама държавни глави от години, която е богата на политически, геостратегически и лични сюжетни линии, пише в анализа си Стивън Колинсън от Си Ен Ен.

На срещата на върха на Г-20 в Германия Тръмп ще поздрави мъжа, за когото американските разузнавателни агенции вярват, че е замислил чрез разузнаването заговор, който да наруши миналогодишните избори и да му помогне да вземе властта.

През последните четири години Тръмп екстравагантно хвали Путин, обругаван от по-голямата част от Вашингтон като враг на САЩ. Милиардерът отбеляза, че за него руският лидер е „много приятен“ и отрече собствените си предишни твърдения, че двамата са се срещали преди.

Путин, бивш офицер от КГБ, който постави в центъра на своята външна политика опита отново да затвърди руското влияние за сметка на Запада, описа Тръмп като „ярък и талантлив“, но предупреди, че Америка е в ръцете на политическата „шизофрения“. Причината са твърденията, че Тръмп е споделял най-тайна информация с руски представители. (виж видеото горе)

Извънредните обстоятелства и политическите последици от разговорите им в Хамбург ще гарантират, че срещата им по-късно тази седмица и всяка среща пред камерите в по-малко формални моменти от Г-20 ще бъдат подробно проучени.

Но има още едно допълнително измерение на срещата, просто защото тя е между Путин и Тръмп.

Двамата президенти са известни с това, че използват наперена, силна и агресивна мъжка гордост при публични изяви, за да сплашат опонентите си и да проектират имидж на силата, като осъзнават ключовата роля на езика на тялото при създаването на политически разказ.

„(Очаквам) олимпийско ниво на мъжкарско позиране между двамата лидери, тъй като и двамата разбират значението на символиката и възприемането да си твърд“, каза Дерек Чолет, бивш старши служител по националната сигурност в администрацията на Обама, който сега работи за германския Фонд „Маршал“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *