Тръмп декларира 600 млн. долара доходи за миналата година

Службата за правителствена етика на САЩ публикува финансовата декларация за 2016 година на президента Доналд Тръмп, съобщава БГНЕС.
Документът, състоящ се от 98 страници бе поместен на сайта на учреждението и посочва, че само за миналата година доходите на Тръмп възлизат на 598 млн. долара, като най-голяма част от тях произтичат от недвижимото му имущество. Оказва се, че най-доходоносен за Тръмп през изминалата година е бил кънтри клубът „Мар-а-ларго” във Флорида, който през изминалата 2016 година е донесъл на милиардера 37,2 млн. долара в сравнение със 7,4 млн. през 2015 година. Голф-клубът на Тръмп в Бедминстър, Ню Джърси също е увеличил доходността си спрямо 2015 година с 800 хил. долара, за да достигне общо, 19,8 млн. долара. Откритият през миналата година хотел на Тръмп във Вашингтон пък остава на трето място – той е помогнал на настоящия президент на САЩ да забогатее с още 19,7 млн. долара. В документите, отразяващи инвестициите му, различните активи, доходи и пенсионни влогове става ясно, че Тръмп е спечелил 288 млн. долара от общо 565-те си компании и организации.
Правителствената служба отбелязва, че той ги е прехвърлил всичките на други лица преди встъпването си в длъжност. Това обаче не е федералната данъчна декларация, която съдържа цялата информация за предприемаческата дейност и нетната стойност на активите на президента Тръмп и която той отказва да публикува. Още след инаугурацията му бе изискано отварянето й, но Белият дом отказа категорично да изпълни това искане под претекст, че тя в момента е обект на одиторската проверка, тъй като той е „станал известен“, припомня БГНЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *