Столичен център за градска невинност

Управлението на столицата не е наред и това се вижда с просто око. В четвъртък  Йорданка Фандъкова отново отказа да уволни свои заместници, които имат слънчевия навик да грешат за сметка на гражданите, без да понасят никакви наказания.
Този път Дончо Барбалов, който отговаря за финансите и Любомир Христов  – за транспорта, се объркали и не видели , че „Московска“ 33 трябва  да плати неустойки в размер на 3 милиона лева на „Карат С"  (вместо 600 хиляди лева).  И ако от опозицията не бяха се обадили,  дядо Коледа щеше да посети с едно чувалче банкноти фирмата на Миролюб Столарски.
Може и да се окажат прави от БСП, които смятат, че „грешката“ с милионите е вярна. Собственикът на „Карат С“ се включи в предизборна кампания на Бойко Борисов като подреди новите автобуси на пл. “Александър Невски” и му връчи символични ключове…Не че е лошо.
Лошото е, че  от толкова грешки на столичани им идва в повече. 3 милиона лева от нашите данъци са си пари и някой трябва да понесе отговорността за това, че не си гледа работата. Било Д. Барбалов и Л. Христов, било шефовете от Центъра за градска мобилност, които са изготвили доклада с грешката. И силно се надяваме отговорността  да не бъде понесена единствено и солидарно от чиновника Х.
Същото артистично безгрижие в ръководството се забелязва и по отношение на бездомните кучета. Двама души приключиха живота си, изядени от помиярите в столицата, а отговорни за това няма. Зам.-кметицата – Мария Бояджийска, в чийто ресор е задължението да се справи с проблема с бездомните животни, е невинна и продължава да работи върху въпроса… Дотолкова е напреднала в задачата, че от вчера в интернет се въртят снимки и предупреждения, че група агресивни помияри нападат в обезопасената иначе Борисова градина. Т. е., те не вилнеят само в Малинова долина, Люлин и други квартали, където обичайно нападат деца и безпомощни хора.
Излиза, че ако не те изядат в София, ще те ограбят – или в неосветените подлези, или чрез местните данъци. Което не говори добре за едно управление. Не че столичани са кръвожадни, но е добре, когато някой греши толкова откровено и много, да си понася отговорността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *