Сидеров представи на КСНС исканията на „България без цензура”

Председателят на „Атака” Волен Сидеров представи пред участниците в Консултативния съвет за национална сигурност при президента позициите и исканията на гражданското сдружение „България без цензура”. Това се случи след като с безпрецедентни мерки за сигурност Николай Бареков и привържениците му бяха изтласкани на безопасно според полицията разстояние от сградата на „Дондуков” 2, а за участниците в КСНС бе осигурен коридор за достъп откъм страната на ларгото.

Както е известно Бареков се бе заканил, че той и хората му няма да допуснат за участие в КСНС Бойко Борисов (за когото Бареков твърди, че е бил част от СИК и следователно- мутра), както и Цветан Цветанов, заради обвиненията, които са му повдигнати за действия, извършени докато бе министър на вътрешните работи.

При все това именно Цветанов влезе в президентството, защото вчера Борисов бе опериран заради скъсан менискус на коляното.

Волен Сидеров и Кристиан Вигенин бяха единствените политици, които влязоха през централния вход на президенството преди началото на КСНС. Сидеров и Бареков се ръкуваха преди лидерът на "Атака" да влезе в сградата.

Бареков попита Волен Сидеров: „Готови ли сте, от името на хората, вън да бъдете нещо като говорител и да внесете предложенията ни в дневния ред на КСНС? Сидеров отговори: „Аз уважавам всички протестиращи, които имат ясни виждания и идеи, защото означава, че те знаят какво искат. Ако само думкаш на тъпани, и свиркаш на свирки, не съм сигурен, че знаеш какво искаш. Докато тук виждам ясни идеи, които ще внеса вътре, ще ги изчета, и ще настоявам да има представител. Това президентът може да го реши, може да допуснем представител на гражданска организация. Аз съм за това, и ще го предложа, дали той ще се съгласи… Операция „Чисти ръце” може да бъде извършена".

Попитан дали допуска бъдеща коалиция с „България без цензура”, Сидеров отговори: „В момента не говорим за това, а за промяна, която да доведе до радикално ново управление на България, нов модел, и в икономически и социален план. Бъдещи политически сътрудничества, е въпрос на след избори.

Бареков не пропусна да обяви, че неговото движение било центристко и проевропейско, предаде „Фокус”.

На КСНС присъстват премиерът Орешарски, председателят на парламента Миков, лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и  Лютви Местан, заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, главният прокурор Сотир Цацаров, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, министърът на финансите Петър Чобанов, председателят на "Атака" Волен Сидеров.

Снимка: БГНЕС

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.