Ще попречим на парламента да приеме Истанбулската конвенция

Автор: Александър Урумов, фейсбук

Приятели,
гей-лобито подцени гневната реакция на хората и затова дори не си направи труд да повлияе на общественото мнение преди днешното гласуване в МС.
Но днес явно се задейства машината от лъжи и започнаха да ги сервират на порции.
Ето някои от днешните лъжи:

Първа лъжа – В Истанбулската Конвенция няма нищо, което да го няма в българската Конституция и закони.
Лъжете, има. Това е определението „социален пол“, който се въвежда от ИстКонвенция. И точно затова я гласувахте днес. Иначе ако нямаше, защо я гласувахте? Оплитате се сами в лъжите.
Втора лъжа – Истанбулската Конвенция няма да доведе до промяна на Конституцията и законите.
Лъжете. Конвенцията е наднационално законодателство, което има върховенство спрямо националното законодателство. Ратифицираме ли я, всичко в противовес на Конвенцията трябва да бъде съобразено с нея. Лъжете безогледно и продавате бъдещето на България за жълти стотинки и високи постове в европейски институции.
Трета лъжа – длъжни сме да приемем „третия пол“, иначе не сме европейци.
Лъжете. Словакия, Хърватия, Чехия, Унгария, Латвия, Литва, общо 11 членки на ЕС, които не приели тази конвенция по-малко европейци ли са? Няма никаква причина да приемаме тази конвенция, никой не ни задължава!
Четвърта лъжа – то не може да получаваме субсидии, трябва да приемем и „третия пол“.
Лъжете. България изпълни тежки условия, за да бъде приета за член на ЕС в областта на енергетика, икономика и какво ли още не. След което подписа договор за присъединяване. И тези субсидии са според тези договорености, записани там! Никъде не пише, че трябва да приемаме „трети пол“. Така че да, Европа ще дава субсидии така, както дава на всички други. И никакъв трети и пети пол не сме длъжни да приемаме!
Пета лъжа. ИстКонвенция е приета с обсъждане на НПО.
Лъжете. Има НПО, които са участвали в работната група като консултанти на Министерство на правосъдието, но с никакви НПО и никакво публично обсъждане не е имало! 31 неправителствени организации написахме писмо с искане за обсъждане – все още нямаме отговор.

И знаете ли защо лъжете?
Защото не сте чели Истанбулската Конвенция. Нямате идея какво пише вътре. И не ви и пука!
Нали?
Просто ще изпълните поръчката, която са ви дали.
А ние ще дойдем пред парламента, за да ви попречим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *