Русия е предала доказателства, че химическата атака в Идлиб е постановка

Русия е представила на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) свидетелства, че предполагаемия инцидент с бойни отровни вещества в сирийската провинция Идлиб е имал постановъчен характер, предава Regnum, цитирана от Фокус.
Според постоянния представител на Русия в организацията Александър Шулгин по време на заседанието на изпълнителния съвет на ОЗХО началникът на отдела на МВнР на Русия по въпросите за контрола и неразпространените на оръжието Михаил Улянов е демонстрирал снимки от местопроизшествието, съдейки по които „има несъвпадения“ в предполагаемата версия за използване на химическо оръжие.
„Фотографиите са важни за това, че ни доведоха до постановъчния характер на клиповете, снимани след събитията от 4 април“, посочи Шулгин. В частност на фотографиите се вижда, че у пострадалите деца има разширени заници, докато при излагане на зарин те се свиват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *