Ричард Кош, „Принципът 80/20 и още 92 силови закона на природата“

Автор: Николай Слатински, фейсбук

Първо беше абсолютното ми недоумение – човек, нормален човек, да си губи неделното време, за да гледа мутация на БКП-конгрес? Та за мен това е висша форма на мазохизъм! Аз такова нещо дори под заплаха за тежка дисциплинарна репресия не бих си го причинил.
След това ме обхвана завист – човек, който седи пред екрана и следи как едни хора, се пренасят с машина на времето към соца от 70-те години, за да си доизживеят неистовата потребност от стадно чувство и да утолят хипержадната си страст за власт, поне някаква власт, властчица, властчичка, но гарантираща участие в мрежите за лично облагодетелстване, очевидно има много свободно време!
А това, което аз нямам е именно свободно време! Време, за да прочета книгите, които ми се иска да прочета или трябва да прочета. Ето и сега – връщам се от лекции и ще започна с тази, още е твърде нова и мирише, както се казва, на печатница…
Да щеше някой, залепил се на екрана заради останал в третата четвърт на 20 век партиен конгрес, да ми отстъпи от излишното си свободно време?! А че е излишно, говори потресаващият факт, че си го пилее заради нещо, за което аз за нищо на света не бих пожертвал и секундичка, дори милисекундичка даже. защото съм на строга нравствена диета и спазвам стриктна душевна хигиена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *