Репортаж назаем: Инвалид, живеещ с 3 лева на ден, дари 3910 лева на болно дете

Историята за Бай Асен от благоевградското село Церово предизвика огромен обществен отзвук. Възрастният мъж беше глобен с 200 лева, след като отсякъл изсъхнало дърво на нивата си. За да си плати, той продаде магарето си – докато всички останали в пъти по-големи нарушители се обявяват за финансово затруднени и безимотни.

Пред bTV мъжът, който е инвалид и живее с 3 лева на ден, разказа, че човек, гледал репортажа, открил банкова сметка, където граждани събрали общо 3910 лева за плащане на глобата.

Асен призна, че първоначално си мислел да използва парите, за да си купи компютър, но бързо сам преценил, че може да използва парите за по-добра кауза: „Аз нямам нужда, достатъчно съм силен и здрав, за да компенсирам моя бюджет. Сега тепърва да се уча на охолство…”.

Дарил дарението на дете с церебрална парализа от Благоевград и избрал да продължи живота си както сега. Няколко души му предложили да му подарят магаре – отказал.Даже горските предложили да го овъзмездят.

Приел единствено 150 евро от нашенец, който от години живее в Германия. С парите и със свои спестявания ще си купи ремарке за мотофрезата, с която ходи до нивата.

Какво ще каже Бай Асен на тези, които са му помогнали?

„Дълбок поклон! Благодаря ви, скъпи хора! Аз съм трогнат до дъното на душата си, че има такива хора! Аз съм длъжен да помогна на хората, които са още по-закъсали от мен!”

(На снимката: Бай Асен в единствената обитаема стая на своя дом Снимка: bTV)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.