Ранените по време на сблъсъците в Катауния се умножават

Ранените по време на сблъсъците между гласуващи на референдум за независимостта на Каталуния и испанската полиция стихнала 38, съобщават световни агенции. Националната полиция и жандармерия на Испания блокираха със сила началото на гласуването в референдум за независимост на Каталуня, след като през последните дни властите в Мадрид предприеха поредица от безпрецедентно решителни мерки да приложат закона и да възпрепятстват гласуването в автономния район. Срещу хората се стреля с гумени куршуми.

Първоначално нямаше съобщения за ранени и напрежението оставаше високо само час след обявеното от организаторите начало на гласуването. По-късно от каталунската спешна помощ съобщиха, че имат данни за 38 посктрадали от сблъсъци с полицията, но те са леко ранени.

Каталунската и националната полиция използваха тежко въоръжени части за борба с безредиците и пред училище в Барселона множеството бе изтласквано със стена от щитове. В същото време събралите се не отстъпват и скандират с вдигнати ръце „Ние сме мирен народ“.

Репортери съобщават, че на много места близо до избирателните секции и важни обществени сгради са паркирани полицейски микробуси, бронирани коли и линейки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *