Радев декларира скромно имущество, най-заможен е Делян Пеевски

Сметната палата публикува ежегодните декларации на лицата на висши длъжности, подадени през 2017 година.

В първата си декларация като държавен глава Румен Радев обяви, че притежава половината от апартамент в София. Жилището е от 143 квадратни метра за близо 170 хиляди лева. Президентът е посочил, че със съпругата му притежават малко над 11 хиляди лева и стара кола за 3300 лв. Кредитите им са за 30 хиляди лева.
В декларацията си за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи за предходната година премиерът Бойко Борисов е декларирал 26 700 лева спестявания от заплата.

Вицепремиерът Екатерина Захариева е декларирала имуществото към встъпването си в длъжност. Тя и съпругът й притежават три апартамента, къща в груб строеж, вила и земеделска земя в Гърция. Има 97 296 евро във влогове, притежава и дялове в три компании.

За придобитото през миналата година вицепремиерът Валери Симеонов е декларирал  40 500 лева от заплати и още 67 000 лева други доходи.

През предходната година Красимир Каракачанов е придобил парцел в село край Сандански за 8000 лева. Той и съпругата му притежават 82 000 лева налични парични средства от заплата, а Каракачанов е посочен и като титуляр на влог от 11 300 лева.

Най-богат е депутата от ДПС Делян Пеевски. Той е декларирал пред Сметната палата влогове и собственост на фирми на стойност около 77 млн. лв.  Декларацията му е попълнена при встъпване в длъжност, като депутат през април тази година. ДПС депутатът е декларирал собственост в оцененото на 39 млн. лв. дружество MERCURY HOLDING LTD, PROOF METHOD MARKETING със стойност 6.8 млн. лв., INTRUST LIMITED, оценено на 9.8 млн. лв. и българското ИНТ ЕООД с дялове от 1 млн. лв. Купил е и 4000 акции в ИНТРЪСТ EАД за 4 млн. лв.

Пеевски има два влога в чужди банки – за 4.48 млн. долара и 88 хил. евро в чужди банки, както и три в български банки. Те са за 7.9 млн. лв., 354 хил. долара и 122 хил. евро, имал е и 110 хил. лв. в наличност.

Декларирал е и два апартамента в София – единият с площ 262 кв. м. и два гаража, а другият – 45 кв. м, както и къща с двор в София от 600 кв.м

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *