Путин предлага нова, извънблокова система за сигурност

Русия е готова да работи за създаването на извънблокова система за сигурност. Това заяви президентът на Руската федерация Владимир Путин в речта си по случай Деня на победата. – „Днес цивилизацията отново се сблъсква с жестокост и насилие. Тероризмът стана глобална заплаха, ние сме длъжни да победим това зло. И Русия е открита за обединение на усилията с други държави, готова е да работи за създаването на съвременна извънблоква система за международна сигурност“, подчерта Владимир Путин.

В 10 часа на Червения площад в Москва започна военният парад, посветен на 71-годишнината от победата във Великата Отечествена война (1941-1945 г.) По традиция по главния столичен площад преминаха представители на всички видове войски и военна техника, а над Кремъл прелетяха самолети и хеликоптери от военновъздушните сили на Руската федерация. В парада участваха общо 10 хил. военнослужещи и 135 единици военна техника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *