Пребитите нотариуси са добре

Пребитите в центъра на София майка и дъщеря са в добро състояние. Очаква се те да бъдат изписани от болницата до 2-3 дни. Това заяви началникът на клиниката по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Св. Анна“ Желю Димов, който даде извънредна пресконференция. Двете жени са нотариуси и са били нападнати от двама мъже. Те са били удряни основно в лицевата част. Майката е с по-сериозни и дълбоки рани по лицето, като Димов добави, че тя е била влачена по земята. Нотариусите са контактни, но уплашени. Очаква се още днес или утре с тях да говорят психолози.

Председателят на нотариалната камара Димитър Танев заяви пред Би Ти Ви, че пострадалата по-възрастна жена е нотариус е Валентина Механджийска. По думите му тя е една от най-добрите в България и до сега не е имало оплакване от работата ѝ. Той предположи, че е възможно посегателството върху нея да е свързано с нейната работа и евентуално отказана от нея сделка, защото нотариусите следят за пране на пари. Танев изрази убеденост, че извършителите ще бъдат установени бързо.“Нотариусът защитава интересите на държавата и затова трябва и неговата неприкосновеност да бъде защитена подобаващо“, добави Танев.

Все още няма задържани за нападението. От полицията уточниха, че продължават разпитите на свидетелите на инцидента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *