Пореден протест в столичния квартал „Младост”

Жители на няколко блока протестират, за да защитят градинката си. Предвижда се върху нея да се построи жилищна сграда. Вече са поставени обозначителни колчета на терена.  Те са в междублоково пространство в „Младост” 1. Става дума за терен зад блок 3. Според собственика на терена на мястото ще има сграда само на два етажа и градината няма да бъде засегната.

„Ние сме като тетрис – където има дупка, веднага излиза сграда”, заяви кметът Десислава Иванчева пред бТВ. Според нея подробните устройствени планове трябва да се преразгледат. Тя заяви, че още един свободен терен е бил продаден за блок – мястото до обръщалото на автобус 76. „Това е просто абсурдно”, коментира Иванчева.

Екип на Нова телевизия се срещна с недоволните. Те заявиха, че кварталът вече е толкова презастроен, че е невъзможно да се живее нормално. Има проблеми и с паркирането, тъй като много хора работят в района и заемат местата на живеещите там.

Градинката е единственото място, което е останало незастроено, твърдят жителите на „Младост“.

Собственикът на мястото обясни, че то е частна собственост от около 10 години. Инвеститорът от своя страна заяви, че строежът ще е на мястото на вече съществуващи постройки и градинката няма да бъде засегната.

Кметът на район „Младост“ каза, че ще подадат сигнал до кмета на София Йорданка Фандъкова относно проблема.

„Ние често пишем отрицателни становища, че сме против даден строеж, но въпреки всичко ни прескачат и се издават документи за строителство”, обясни Десислава Иванчева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *