Парламентът да напише мотиви за кандидатите за ВСС

Автор: Методи Лалов, фейсбук

Всичките осемнадесет кандидати за членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота са номинирани с общо 1564 думи (без преразказ на биографиите им) или средно по 86 думи за кандидат (само в това изречение са 23 думи и две числа). На етикета за чипс в магазина има почти толкова (чипсът е вредна храна, доставя моментно удоволствие и дълготрайни вреди). Като се имат предвид и неизбежните повторения на някои думи, преценете за какво отбиване на номера става въпрос.
Депутатите пишат сега формални мотиви, а след това избраните от тях членове на ВСС ще пишат пет години сценария на съдебната власт. Както Димитър Узунов, Светла Петкова, Ясен Тодоров, Каролина Неделчева, Мария Кузманова, Васил Петров и Незабравка Стоева. Ако сега обществото не изисква от народните представители, после да не се чудим защо участваме в глупав филм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *