Оценка на въздействие на промени в Закона за тютюна

Автор: Консултантска компания "Ла Фит"

Изготвена е оценка на въздействието на предлаганите от Коалицията за живот без тютюнев дим промени в чл. 35 от Закон за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия (ЗТТСИ).

Предложенията на Коалицията за изменение и допълнение на чл. 35 от ЗТТСИ са продиктувани от необходимостта за въвеждане на пълна забрана за реклама, промоция и спонсорство на тютюневи изделия с цел превенция на въздействието сред младите хора, които са най-податливи на рекламните послания.

От 4 ноември 2016 г. съгласно Закона за нормативните актове, при изработването на проект на нормативен акт се извършва предварителна оценка на въздействието и се провеждат обществени консултации с гражданите и юридическите лица.

Настоящата оценка е изготвена от консултантска компания „Ла Фит“ ООД с участието на проф. д-р Румен Брусарски, д-р Снежана Димитрова, д-р София Ангелова. При изготвяне на оценката е ползван проектът на формуляр за частична оценка на въздействието, публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации (www.strategy.bg).

Пълният текст на оценката за въздействие може да бъде намерен тук. Становища по нея могат да бъдат изпращани до 30 ноември 2016 г. на адрес coalition.bezdim@gmail.com

One thought on “Оценка на въздействие на промени в Закона за тютюна

  • 08.11.2016 at 17:11
    Permalink

    Прекрасна оценка. Това ли са прословутите оценки на влиянието? По същество трябва наистина да се ожесточат санкциите и всички мерки, насърчаващи тютюнопушенето.

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *