Осъден за кражба на 21 млн. лева е обявен за издирване

Бившият главен касиер на Алфа банк Петко Митевски, който на първа инстанция бе осъден на 15 години затвор, защото успял на три пъти да изнесе 21 млн. лв. от касата на банката, е обявен за общодържавно издирване, съобщи „24 часа“.  След като Софийският апелативен съд е променил мярката за неотклонение на бившия касиер от подписка в постоянен арест, полицаи отишли да го задържат, но не го открили в дома му.

При прочитане на присъдата му от 15 години затвор, първоинстанционният съд е обявил, че Митевски остава на свобода срещу подписка. После прокуратурата протестирала определението на СГС пред апелативния съд, който е решил, че подсъдимият трябва да остане в ареста, докато тече делото му за откраднатите пари.

Адвокатът на Митевски – Георги Варамезов, е заявил за „24 часа“, че подзащитният му не бил избягал. Миналия понеделник Митевски заедно със защитника си отишъл да се предаде в Шесто районно полицейско управление в София, но там още не били получили разпореждането на съда, че Митевски трябва да бъде отведен в ареста. Адвокатът оставил телефона си на полицаите да го търсят при необходимост.  Случаят влезе в публичното пространство през 2011 г., когато се разбра, че от главната каса на банката, от която ключ имал само Митевски, се изчезнали над 20 милиона. Той ги изнесъл с пътни чанти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *