Орбан: Няма бежанци, а мюсюлмански нашественици

Бежанците, идващи в Европа са „мюсюлмански нашественици“, заяви унгарският премиер Виктор Орбан. В интервю за германското издание „Билд“ той потвърди за пореден път, че страната му няма да допуска мигранти. По думите на Орбан приемът на бежанци неизбежно води до създаване на „паралелни общества“.

„Инвазия“ – така унгарският министър-председател определи бежанския поток към Европа. „Ние гледаме на тези хора не като на мюсюлмански бежанци. Ние гледаме на тях като на мюсюлмански нашественици“, заяви Виктор Орбан. Той добави, че така и не е разбрал как в държава като Германия хаосът, анархията и нелегалното преминаване на граници може да се отбелязва като нещо хубаво.

„Миграционният въпрос в Европа се превърна в проблем на демокрацията. Европейците имат ясно желание. Те не искат да живеят в опасност от терор. Искат да има сигурност. Искат границите да са защитени. Искат тези, които нямат основание да живеят в шенгенското пространство, да го напуснат и да се завърнат там, където могат да започнат живота си отначало. През последните години въпросът беше, дали ще се отдаде значение на волята на народа. В Европа много от водещите политици не направиха това, което поискаха хората“.

Виктор Орбан контрира твърдението, че Унгария взима пари от Европейския съюз, а отказва да приема бежанци. Кохезионните фондове не са подарък, изтъкна унгарският премиер и добави, че това е инструмент за справедлив баланс, след като Унгария е отворила пазара си за свободната конкуренция. Това няма нищо общо с бежанците, посочи Орбан. Въпреки пререканията с Брюксел обаче, той заяви, че Европейският съюз е прекрасен проект, в който страната му участва с радост и в който би искала да остане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *