Ограничението на свободата на движение няма да настъпи веднага след Брекзит

Британският премиер Тереза Мей призна, че ограничаването на свободата на движение няма да настъпи веднага след като Великобритания напусне ЕС. Изявленията на премиера по време на посещението ѝ в Йордания и Саудитска Арабия не се понравиха на по-крайните привърженици на Брекзит.

Тереза Мей заяви, че ще има „фаза на прилагане на ограниченията“, както се изрази, след като бъде постигната сделка с Евросъюза, тъй като бизнесът и правителствата се нуждаят от време да се нагодят към новите правила. Тя допълни, че предпочита употребената от нея фраза, а не „преходен период“, използвана от журналистите. Тереза Мей допълни, че важното за британците, които с референдума поискаха контрол на границите и контрол върху миграцията, е, че това в крайна сметка ще се случи, когато Великобритания напусне окончателно ЕС.

По-рано, след друго изявление по време на близкоизточната ѝ обиколка, Тереза Мей бе обвинена, че е отстъпила от едно от ключовите си обещания, след като призна, че търговска сделка с ЕС не може да бъде подписана, преди Обединеното кралство да напусне блока. Тя каза, че очаква формата на новите търговски отношения да стане ясна за всички до деня на фактическия Брекзит през март 2019 година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *