Обявиха стрелбата срещу данъчен шеф за покушение срещу държавността

Покушението срещу високопоставения държавен служител беше осъдено на среща в Министерски съвет.  Става дума за Ивайло Стаменов – директор на „Фискален отдел“ в НАП, който беше прострелян на 18 декември в колата си.

На срещата присъстваха: министърът на финансите Владислав Горанов, главният прокурор Сотир Цацаров, вътрешният министър Валентин Радев, главният секретар на МВР Младен Маринов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, директорът на НСлС Борислав Сарафов, представители на НАП и агенция „Митници“, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов.

Владислав Горанов заяви, че това посегателство не е върху една конкретна личност , а срещу държавата и държавността. Добрата работа на НАП по събираемостта ще продължи, увери финансовият министър.

„За първи път от много време насам има посегателство, което не се изчерпва само до чертата на запален личен автомобил или до чертата лично имущество. За пръв път от много време има посегателство, което е изключително нагло и демонстративно и на което трябва да се отговори изключително твърдо от държавата“, заяви Цацаров.

Главният прокурор уточни, че на този етап е ясно, че посегателство и опита за убийство не е свързан с личния живот на служителя на НАП. Свързан е с изпълнението на служебните му задължения и с това, че тези служебни задължения са изпълнявани съвестно и правомерно.

„Това е посегателство не само спрямо него. Очевидно е, че със своите служебни задължения той го е предизвикал, с изпълнението им по начина, по който е предписано от закона. То обаче е зловещ сигнал, към всички негови колеги, и въобще към всички, които работят за държавата.“ категоричен беше Цацаров.

Държавата ще отговори твърдо на това, категорични са от службите, а от думите на главния прокурор стана ясно, че с разследването се занимава най-добрият екип.

Държавата трябва да покаже че е на мястото си и е в състояние да защити тези които работят за нея„, заяви Цацаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *