Облекчават режима за регистрация на автомобили и вадене на свидетелство за съдимост

Когато има административна тежест и хората изгубят дни, за да извадят един документ, това създава усещане за тревожност, корупция и напрежение в обществото. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации.

Министър-председателят свика срещата, за да бъдат обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите. В Министерския съвет са и вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на правосъдието Цецка Цачева.

Борисов посочи още, че идеята е гражданите и бизнесът да не се редят гише след гише. По думите му, едва ли има политик, който да не е поставял това във фокуса на своето предизборно говорене.

„Искам да положим цялата си воля това да се случи“, отсече премиерът. Борисов даде да се разбере – няма няма месеци, нито години, нито време за анализи.

„Прекрасно всички знаят къде са местата, където се формират опашките“, отсече той. Там, където е необходимо, ще се вложат средства, подчерта Борисов. Той изтъкна важността на това държавата и общините да постигнат синхрон.

По-облекчен режим при регистрация на автомобили и свидетелство за съдимост са част от мерките за облекчаване на административната тежест, които набеляза третият кабинет „Борисов“.

„Оказа се, че има режими, които фактически могат да отпаднат, но не са отпаднали, защото и дадената администрация губи власт“, посочи вицепремиерът Томислав Дончев след работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации. На нея бяха обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.

Ако има достъп по електронен път, трябва да бъдат съкратени служители. Съответно и администрацията губи приходи. „Има консенсусна съпротива“, такъв извод направи вицепремиерът Томислав Дончев след срещата.

„Свидетелството за съдимост може да отпадне след няколко седмици, ако не са нужни промени в нормативната база“, каза Дончев.

One thought on “Облекчават режима за регистрация на автомобили и вадене на свидетелство за съдимост

  • 16.06.2017 at 15:41
    Permalink

    Супер!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *