Нено Димов смята, че има приятни начини да се застроява Черноморието

„Даването на право на строеж по Черноморието не означава задължително, че проектът ще бъде реализиран“- коментира министърът на екологията Нено Димов, който „не вижда защо хората със земя да не развиват търговска дейност, има много начини на застрояване, някои от тях са приятни“.
Eдин от първите законопроекти, които ще разгледа парламентът, ще бъде да се удължи с още три години срокът за строителство по крайбрежието на морето. По този начин частни собственици на земи с променено предназначение по крайбрежието ще могат да реализират строителните си проекти до 2020 година. Срокът изтича след седмица според действащия в момента закон.
Природозащитниците твърдят, че с новия закон големите инвеститори на Камчийски пясъци, Корал, Карадере и Иракли получават зелена светлина за своите проекти.
Димов обаче заяви, че не знае кой ще застрои крайбрежната ивица и посочи устройствените планове като „една от спирачките за липса на развитие“ по въпроса със строителството по Черноморието.
„С устройствените планове ще се регламентира какво може и какво не. Когато тях ги няма, може да има корупция“, каза още Нено Димов.

Той добави, че убежденията му, че няма глобално затопляне няма да му попречат на работата като министър на екологията. Причината – вече заемал политическа длъжност и това налагало да изпълнява поетите от държавата ангажименти. По думите му проблемът с фините прахови частици във въздуха е много по-сериозен от този за глобалното затопляне.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *