Народната певица Марияна Павлова: Елена Кутева съсипва Ансамбъл „Филип Кутев“ (ВИДЕО)

Област на политика:

 

Да спасим Националния ансамбъл „Филип Кутев” и българската фолклорна традиция от истеричните ориенталски ритми – призовава в открито писмо известната народна певица Марияна Павлова.  Тя е дъщеря на великата родопска певица Христина Лютова, посветила 50 години от живота си на родопската песен. Работила е в Смолянския Ансамбъл, Космическите гласове, Драгостин Фолк Национал, Големите български гласове, в камерни формации – квартет „Славей“, кабá-трио „Родопея“. Марияна Павлова: вече 35 г., всеотдайно и достойно защитавам професията-българска народна певица.  Ето и пълния текст на писмото, изпратено до всички отговорни институции.

 

Иде реч за Ансамбъл „Филип Кутев“, за творческо-професионалния му път в последните 2 десетилетия,  за наблюдавани и с просто око процеси на небивала деградация, както и за впечатляващо нездравия творчески климат в колектива.

 

През 2008 г. написах писмо до професор Стефан Данаилов, по онова време министър на културата. Поводът бе Премиерният концерт на Ансамбъла „Кръстопът“ в НДК, който потресе не само професионалистите в бранша, но и широката общественост с откровената си диво-агресивна ориенталщина. Институционална реакция, обаче, нямаше. Вероятно, писмото ми не е стигнало до Министъра.

 

Вече 20 години сме свидетели на творческата импотентност на ръководството на националната ни гордост, ансамбъл „Филип Кутев“, и особено на несменяемата му ръководителка Елена Кутева, носеща фамилията на пионера и създателя на ансамблите у нас. Идеята за издирване и опазване на българската музикално-танцовата традиция се е размила, да не кажа – в значима степен – унищожила в тежкото време на прехода, но когато това години наред се прави целенасочено от наследницата на Филип Кутев, е непростимо. И, недостойно.

 

Неповторимият „органов звук” на Филип-Кутевския хор, който пълнеше с блясък и колорит залите у нас и зад граница, чиято емблема „Полегнала е Тудора“ оглавяваше Световните чартове, го няма вече. Звукът е станал друг – хриптящо пресипнал; старите музиканти на туй  му казват: – „мъзгата я няма”!

 

Отколешната сладкозвучна оркестрова свирня, градена с любов и умение от Първомайсторите Иван Кавалджиев и Красимир Кюркчийски, Кольо Ганчев и Мишо Йорданов, за изтеклите 20 г., се е изродила в кресливо, агресивно „дюдюкане”.

 

Следва да уточня нещо – важно!… След премиерата на „Кръстопът“ излязоха унищожителни оценки в медиите; в тях се казва, че това е „турска музика”. – Възразявам категорично на това сравнение!… Балканският регион е средище на многолики културни традиции, от „гръцката таверна” до сръбската духова музика; редом с „ориенталския Макам”, така характерен за звуковата атмосфера на песните ни от Лудогорието и Южна Тракия. Нормално е: живеем „под една стряха” половин хилядолетие. Взаимопроникването на култури е нещо естествено! Балкани. Комшулук. – Но, пардон – дотук!!…

 

Музиката в Кръстопът не е „комшийска” турска музика! Това, което се случва като звуко-образна естетика, е: – войнстваща звукова „талибан-агресия”, идеща от отвъдни, несродни и непознати нам пространства и етноси! Как..?! – композиторът Георги Андреев, главен диригент и водеща фигура в Ансамбъла – се е взрял в тях…? Откъде му хрумна, как ги припозна?! Зловеща музика! Подгрявана от примитивен пъплещ тътен, тя се родее с попълзновението на съвременен ислямистски радикализъм… – познат ни е вече! – …способен да помита всичко след себе си.

 

Повечето хореографски решения носят сценичен привкус на „люта истерична агресия”; връз сцената ловко пъплят и сръчно се премятат неадекватни субекти, демонстриращи „мамелюшки бабаитлъци”, в точно-разграфени хореографски форми; познати до втръсване гротескни карета и войнстващи пирамиди! Или пък дефилират пикантни ориент-девици с разголени пъпчета?! От Дядо Вазов до Антон Дончев, не помня да се описва подобна „разголеност”. Жената, на Балканите, открай време е „покрита с дреха”. И християнка, и мюсюлманка.  Питам: – това ли е Школата и онаследеното неповторимо хореографско везмó на великата Маргарита Дикова и следовници й – Дженев, Янакиев, Карапчански!

 

Ще го река просто: липсва – Танцът; извечното мегданско хорце; оная дивно-трепкаща, под шурналия бистър звук на гайдата, отколешна човешка върволичка – момче-момиче, ерген-девойка… Простичко: от Бога, Вярата и Любовта създадено!

 

Боже, опази Българското…!

 

В Ансамбъла властва група Евангелисти, чиито членове са лансираните изпълнители; ползват се с предимство от всички „благинки”: най-високи заплати, турнета… Останалите колеги са в менгемето на страха, да не загубят работата, ако дръзнат да изразят мнение или се жалват… (На посочения електронен адрес, има възможност да надникнете в част от евангел-изявите на сем. Георги Андрееви: www.poduene.org/aktualno/hvalenie.htm; www.hristiyanstvoto.eu/predavane.php?n=271)

 

Опазил ме Бог, да си позволя да критикувам което и да е Вероизповедание, но в такава исконно-българска институция творческият процес е единствено в Името на Таланта и Изкуството! Те нямат партийно-религиозна принадлежност!… Но когато кръг „евангелопомазани” се ползват със статус на институционална финансова облагодетелственост, това си е, „парекселанс” – икономическа дискриминация!…

 

Тъй 20 г., в „здравословния климат” на двойна инвазия – „талибан-ориенталска естетика под евангелско було” – се развива и „процъфтява” Ансамбълът.

 

Нещата не спират дотук; значими творци, отдали талант и живот на Ансамбъла, сякаш не ги е имало; сякаш историята на „Филип-Кутевци” започва с идването на Е. Кутева и Г. Андреев? Зачеркнати сазнакови творби в репертоара, в т. ч., и от Филип Кутев; например – музикално-танцовата сюита Тракийска сватба, която през 60-те години разтърсва световните зали от френетични аплаузи! След кончината на Ф. Кутев, Тракийска сватба е забравена, но в най-трудните години на „прехода” – на базата на стари ленти и архиви – е „вдигната на крака” и триумфално „върната” на България, през есента на 93-та в НДК!… След година, г-жа Кутева идва на власт в Ансамбъла – и завинаги зачерква бащиния си Шедьовър!… Защо? – има един отговор: липса на изпълнителско-професионален потенциал.

 

Заличени са хитови творби – от Кюркчийски, Кауфман, Драгостинов; за да не пречат на „пóлета” на хилави творения, създадени от хор-майстора Георги Генов. „Тандемът” Елена-Кутева&Георги-Андреев, с лека ръка, заличава „знакови” песни в репертоара на Хора; да не пречат на „примата” Нели Андреева, (съпругата на Г. Андреев), да не засенчват имиджа й, защото не е в професионално-физическа кондиция и в състояние да ги изпее. „Примата” пее на сцената на „плейбек”, т.е., само си отваря устата. „На живо” – с микрофон. Гласчето й – мъничко. В нашата гилдия на туй му казват: без микрофон – Певица; с микрофон – Микропевица.

 

Обръщам се към министъра на културата Петър Стоянович: Защо не ни поканите в Министерството; да поговорим за проблемите в Ансамбъла, пък – и да ви попеем! Моля, ето: Светла Караджова, Лиляна Галевска, Кунка Желязкова, мен… Валя Балканска, Христина Лютова, Янка Танева (нищо, че и трите са над 70-те; пеят, та пушек се вдига!) И други поканете – Нели Андреева, също. От пеене не се боим; час, два. На тежка сватба – ден, два. Без микрофон. Вие лично да се убедите: щó е туй – певица, щó е – микропевица.

 

В Ансамбъла са заличени и непреходни шедьоври; все едно, да унищожиш картина от Майстора. Три примера за ширещия се унищожителен вандализъм:

 Емблематичният родопски химн Соньо, ти мой Соньо, в изпълнение на Бойка Присадова (обр. С. Драгостинов), през 80-те години e европейски хит. Да изпееш тази песен трябва да имаш, както казват в наш’те среди – Гърло! Бойка Присадова го има. Нели Андреева – го няма. Бойка отива в пенсия, а Соньо е зачеркната. Завинаги! Колко му е…? Проста работа

 

Тъй се случва и с прочутата Притури се планината; солист, Людмила Радкова. На турнето на Ансамбъла през 1988-ма, песента „взривява” Япония. Людмила е поканена от Г. Брегович за солист в знаменития му „Бенд” за „сватби и погребения”; Чашата на търпението прелива. „Тандемът” реагира мигновено: Людмила Радкова е отстранена от Ансамбъла, а Притури се планината – е „извадена от употреба”.

 

Според Марсел Салиé, „бащата” на Мистерия на българските гласове, песента Планино, Стара Планино, в изпълнение на великата Надка Караджова е „Бисерът в короната”! След пенсионирането на Надка, „Бисерът”, мигновено, е на бунището!

 

Преди десетилетие, обаче, режисьорът Вернер Херцог „преоткрива” Планино, Стара Планино, включвайки я във филм, посветен на Антарктида, Срещи на края на света (Encounters at the End of the World) и песента заживява „втори” живот. Струва си, да се види филма в YouTube; само заради това, да се чуе Надкиния космически глас сред Великата ледена пустош…! Глас-чудо!…Грандиозна песен! Поклон пред автора й, Стефан Драгостинов. Филмът на Вернер Херцог е номиниран за Оскар, а гласът на Надка Караджова триумфално обшарва света!

 

Уважаеми Г-н Министър, хрумна ми добрата идея: – Защо да не постановите на Ансамбъла – „ресор” ви е, пък, и нищо няма да ви струва! – да възстановят в Хóра тези песни; да добавят и великата Филип-Кутева Пушка пукна („Лебедовата” му песен); и чудната Калиманку-Денку от Красимир Кюркчийски – че, туй е работа, за 20-тина дни, месец – максимум! Бива ли песните, разнасящи славата на България, да са непознати в Родината. Да ги чуем отново след 20 години забвение!…

 

Ансамбълът „отваря врати” на 1 май 1951-ва, но лятото Кутев обикаля България и дири талантливи изпълнители. Някъде, бая му се опъват; как да си пусне „байното” от Любимец, чедото в „Сóфията”?! Чедото е 13-14 годишна „момичка”, учила до 4-то отделение. Оттам, на нивата; на герáна вече ергените, напират! Кой ще бди за нея в София? Байното отсича. – Не си „отделям” детето! – Някои татковци,обаче, скланят! Тъй, Надя Караджова попада в Ансамбъла. Какъв шанс за Българската култура! И за Надка, разбира се.

 

Почва се къртовска работа! Цяла есен, се пее на един глас; Кутев „омесва” звука; учат се – „по ноти”. – Ноти?!… Дяволска работа! – младите музиканти „бият отбой”; после, омекват. Нова година, я посрещат всички заедно. Пеят, танцуват… Филип Кутев усеща, това е – Рубикон; и преценява, че вече може да продължи по-нататък! И, само след четири месеца Държавният ансамбъл за народни песни и танци представя първа премиера. Успехът е грандиозен!… Небивал, фантастичен, невероятен творчески полет!…

 

Сега – внимателно „да се приземим” и да погледнем днешните „факти в очите”. Днес, същата институция, успява да стъкми „нова премиера”, за четири години. Не обсъждам „художествените качества”; ако става дума за Кръстопътe ясно. Става дума за друго – за държавни пари. За милиони български левове. Годишният бюджет на Ансамбъла (а той включва над 80 щатни бройки!), умножен по „четири” (години) – „образно казано”, безвъзвратно е изтекъл „в канализацията”.

След всичко казано, идат въпросите: Как се задържа 20 години на този пост г-жа Кутева? С чии протекции се ползва „тандема” Кутева&Андреев? Кой има интерес от ширещата се „ориенталска естетика под евангелско було”? Кой упражнява контрол?

 

За 20 г., директорът Е. Кутева е получила над 250 000 лева – основна месечна заплата – тук в сумата не са включени осигуровки и, прочие, „директорски благинки”.

 

Да повторя: ¼ милион лева е изплатила държавата на Елена Кутева за да обезпечи бавното и унизително унищожение на Великото творение на баща й Филип Кутев!… – Потресаващо!… – Давам си сметка какви сурови думи произнасям. И се надявам незабавно да се случи и съответната институционална и гражданска реакция!

 

Чухме – предстои конкурс за директор на Ансамбъла. За кого е обявен? За г-жа Кутева? За „отбора” на Г. Андреев? Или предстои поредно закриване на ансамбъл? Или – в последния миг, ще ни се яви Месия, който ще спаси Ансамбъла…? Дано!

 

Обзалагам се, друг кандидат, освен г-жа Кутева, не щé да има! По две причини:

 

– известни са днес Могъщите й Покровители и едва ли някой хипотетичен кандидат би дръзнал да влезе в безсмислен диспут и да оспорва „Бащинията й” в почтено (или нагласено) конкурсно съревнование;

 

– затлачените „бакии” в Ансамбъла са тъй големи, че един нов директор, вместо да се занимава с творчески проблеми ще трябва, първом, да се пребори да „поочисти терена” – образно казано. Това, не щé да е – козметика; а сериозна „хигиенна битка” и няма да мине с един „пролетен съботник”. Как се чистят Авгиеви обори? – едва ли, новият директор би имал Херкулесов ресурс.

Е, ако Българската държава иска да продължава да има Български Ансамбъл, отстояващ културни ценности и исконни български морални, духовни (в т. ч., и религиозни и църковни) традиции, следва, енергично, по съответната административна „клинична пътека”, да се намеси!… Крайно време е.

Това са тежките въпроси, които вълнуват не само мен и очакват отговори

 

 

 

 

 

 

 

Свързани публикации

3 419 Коментара по статията “Народната певица Марияна Павлова: Елена Кутева съсипва Ансамбъл „Филип Кутев“ (ВИДЕО)

 • 26.06.2017 at 16:40
  Permalink

  Това е нетърпимо.
  Дъщерята да погубва бащиния ансамбъл. По такъв неповторимо долен начин. Цинизъм ли е, нахалство ли е?!
  Няма ли надзор от горе?
  Жалко за чудесния ансамбъл „Филип Кутев“.

  Reply
 • 24.06.2017 at 8:49
  Permalink

  Тая директорка Кутева е за обесване. Разчекване. И всички средновековни ритуали за наказание на вероотстъпници.
  Гнусотия.
  Може ли да зачеркнеш бащиното творчество. И то по такъв долен начин.

  Reply
  • 24.06.2017 at 8:52
   Permalink

   Ей ще вриш в катрана! Така да знаеш.

   Reply
  • 26.06.2017 at 16:36
   Permalink

   апсолютно за обесване

   Reply
 • 24.06.2017 at 7:30
  Permalink

  Изключително вредно. Това трябва да се забрани. А този нестинарски танц е пошлост на квадрат.
  Какъв ти „кръстопът“. Това си е директен асвалтиран път към Анадола. Тая директорка трябва незабавно да бъде отстранена и поставена под карантина. И авангардните й безумни творчески сътрудници. Защото са силно заразни.

  Reply
 • 23.06.2017 at 22:33
  Permalink

  Изказването на Павлова е убийствено.
  Това явно не е българският национален ансамбъл.
  А за описаните взаимоотношения вътре – да не говорим.
  Тези пошли религиозни кръгчета, гонейки тънки икономически изгоди, крайно време е да бъдат санкционирани.
  Какво се умълчават от т. нар. министерство на културата?

  Reply
 • 23.06.2017 at 17:47
  Permalink

  а стига сте дъфкали ансамбъла. се едно и също. дрън дрън ярина. да има по-добър ансамбъл от тоя на Филип Кутев.
  Няма.
  кво тогава ги дъвчете врели некипели?
  спрете.

  Reply
 • 22.06.2017 at 18:55
  Permalink

  Ансамбълът „Филип Кутев“ отдавна, ама отдавна го няма. Това, което се показва са някакви гнили огризки.
  Жалко.
  Мноооого жалко.

  Reply
 • 21.06.2017 at 21:00
  Permalink

  Тоя ансамбъл за нищо не става. А тоя Нестинарски танц е срам за България.

  Reply
 • 20.06.2017 at 16:22
  Permalink

  спрете с поплювките. срамота. ансамбъла е за чудо и приказ.

  Reply
 • 20.06.2017 at 16:17
  Permalink

  Има ги навсякъде тия евангелистчета.
  Никнат като лайняни глистчета.
  От тях отърваване няма.
  Тяхната мама…
  Това не го жули – ни нож, ни брадва.
  От корен трябва…!

  Reply
 • 19.06.2017 at 20:00
  Permalink

  Жестока истина е изнесла Марияна Павлова.
  И това е само част от истината.
  Нещата в ансамбъл Филип Кутев са катострофални.
  И като икономическо състояние, и като колегиално-професионална атмосфера и като чисто творческо развитие.
  Впрочем, последното категорично се потвърждава не само от прословутия Нестинарски танц, показван и тука, но и от целокупното проарабско и проислямизирано „творчество“ в програмите на ансамбъла, в продължените на повече от десетилетие.
  Жалко – е малко да се каже.
  Трябва несъмнено да се действа решително.
  Това, от страна на министерството на културата. А както се вижда и с просто око, пълно бездействие и пълно безветрие.
  Това не е „на ползу роду“.
  Да видим.
  Известно е, че новият министър на културата е прагматик и технократ.
  Дано г-н Боил Банов да намери сили да почисти „авгиевите обори“, както образно се изразява Марияна Павлова.
  И дано не е твърде късно.

  Reply
 • 19.06.2017 at 7:06
  Permalink

  тъпотии. оставете ансамбъла на мира.

  Reply
 • 18.06.2017 at 21:22
  Permalink

  Това което описва Павлова е потресаващо.
  Ако е истина…
  тази директорка Кутева е за ешафода.
  И всичките й сподвижници.

  Reply
 • 18.06.2017 at 20:40
  Permalink

  лицето горанов явно е подлога.
  а тоя ислямистски ансамбъл трябва незабавно да бъде закрит

  Reply
 • 17.06.2017 at 7:04
  Permalink

  Писмото на певицата Маряна Павлова е многмного пресилено и изкривява преднамерено силно фактите.
  Сигурно в ансамбъла на Филип Кутев има и туктам трески за дялане, ама чак пък толкова , мене не ми се вярна.
  Отива към свободно съчинение, ама защо за сметка на артистите, не разбирам? Дали пък няма някаква умисъл?
  То колко му е на българчето, да позавиди някому и иди да видиш колко сме силни в окалването и окъпването в мръсотия.
  Та такива ми ти работи.

  Reply
  • 18.06.2017 at 20:36
   Permalink

   Г-н Горанов, странно адвокатстване от ваша страна. Чудя ви се на акъла. Ама иначе имате пълно право – демокрация.
   Ама аз да ви попитам. Какво ви харесва в Нестинарския танц на вашия ансамбъл Филип Кутев?
   Българщината, която този танц защищава, може би…?! Хайде, отговорете моля!
   Благодаря.

   Reply
 • 16.06.2017 at 22:11
  Permalink

  Е като чета, тука някоя си Лалка се е осрала.
  Алоо, организаторите. Почистете, моля.
  а инак, тоя ансамбъл е гОла вОда.

  Reply
 • 16.06.2017 at 19:29
  Permalink

  и спрете с гадостите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

  Reply
 • 16.06.2017 at 19:29
  Permalink

  ДА ЖИВЕЕ АНСАМБЪЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  филип кутев

  Reply
 • 16.06.2017 at 19:28
  Permalink

  Аре защо не се пръждосате най сетне от тоя лайнян дискусионен повръщок. егати гаднярскта история. престанете с тия успажнения изпръжнения. оставене ансамбъла на мира и се пръждосвайте най подир. гадост. кво са ви направили прекрасните талантливи артисти бе въздухари? ама да се пълни стомничката на секакви там нешки смешки робеви и други секакви буклуци. само за това ставате. парантии такива недни. гадаст секаква. па и обсъждаали ама професионално. ?!?!?! егати професионалистите. фъшкияри. тъпо тъпао тъпо най по тъпо. егати тъпанарите. аре стига толкоз че затваряме клозетницата. а бе, организатори гадни. тая клозетница колко време вече стои отворена и мирише на говнярник, а? да си дигате дърмите и са се изнасяте. стига.
  ДА ЖИВЕЕ АНСАМБАЛА!

  Reply
 • 16.06.2017 at 11:43
  Permalink

  АЛОООО! МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТААААААААА! ЩО СПИШ БЕ? АНСАМБЪЛЪТ НА ФИЛИП КУТЕВ ЗАГИВА! ОКОНЧАТЕЛНО!
  ВСИЧКИ СПИНКАТЕ!
  ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА!

  Reply
  • 16.06.2017 at 19:11
   Permalink

   а престанете с тъпотиите. оставете ансамбъла да си върви по пътя.

   Reply
 • 16.06.2017 at 8:42
  Permalink

  Добре де.
  Толкова ли няма кадърни хора в България че да поемат ръководството на тоя ансамбъл и да го изведат от кризата.
  То се вижда че затъва, ама нали имаме консерватории, академии, съюзи на композитори и на музиканти и кви ли не още!
  Няма ли опитни и кадърни и вещи хора в тая област че да помогнат?!
  Питам!
  Ясно че сегашните ръководители хич ги няма. Други няма ли. Както разбирам добре, изпълнителският състав на ансамбъла е съставен от професионалисти. Значи някой трябва да застане отпред и да води хорото. Айде, моля.
  Министърът на културата?!?!?!

  Reply
  • 16.06.2017 at 19:12
   Permalink

   аре престанете с тъпотиите бе. оставете ансамбъла да си върви по пътя…

   Reply
 • 16.06.2017 at 8:15
  Permalink

  Хе. Ако това е български ансамбъл аз съм арабски шейх

  Reply
  • 16.06.2017 at 8:15
   Permalink

   Затворете я тая ислямска фъшкия

   Reply
  • 16.06.2017 at 19:13
   Permalink

   тъпънари.
   аре престанете с тъпотиите бе. и го оставете ансамбъла да си върви по пътят.

   Reply
 • 16.06.2017 at 7:22
  Permalink

  Ннннее!!!!!!!!!!!!!! това не е Нестинарски танц! Убийствена подигравка! Това ако беше в арабския свят, щяха да ги разчекнат!
  Затворете го тоя ансамбъл.
  Незабавно.

  Reply
  • 16.06.2017 at 19:14
   Permalink

   тъпънаркоооо.
   аре престанете с тъпотиите бе. и го оставете ансамбъла на спокойствие да си върви по пътя.

   Reply
 • 15.06.2017 at 17:27
  Permalink

  Ако от публикуваното от певицата Павлова една десета отговаря на истинат, тази директорка Кутева заслужава незабавно отстраняване и дисциплинарни санкции.
  А този танц, наречен Нестинарски, е чудо невидено. Ужас.

  Reply
  • 15.06.2017 at 17:31
   Permalink

   Защо всичко това не е представено на министерство на културата а се шушука единствено тука. Публичност трябва!

   Reply
  • 16.06.2017 at 19:15
   Permalink

   ей тъпънаркооооооооо.
   аре стига престанете с тъпотиите бе. и го оставете ансамбъла на филип кутев на спокойствие да си върви по пътят.

   Reply
 • 15.06.2017 at 10:00
  Permalink

  Малко е да се каже „ужасен“.
  Това си е престъпление, откъдето и да го погледнеш.
  Да оскверниш националната традиция.
  Да обезличиш духовните ценности на българина.
  Това представлява, за дълбоко съжаление, т. нар. Нестинарски танц на българския национален ансамбъл Филип Кутев.

  Reply
  • 16.06.2017 at 19:16
   Permalink

   ей ти ма тъпънаркооооооооо.
   аре стига. стига и престанете с тъпотиите бе. и го оставете най сетне ансамбъла на филип кутев на спокойствие да си върви по пътят.

   Reply
 • 14.06.2017 at 23:05
  Permalink

  Ужасен танц.

  Reply
  • 16.06.2017 at 19:17
   Permalink

   ужасно мирише устата ти като плюеш по ансамбъла. ансамбъла е прекрасен

   Reply
 • 13.06.2017 at 21:19
  Permalink

  Това, дето ни се представя като Нестинарски танц е направо ужасно. Обидно за България, за българската култура и културните традиции на България.

  Reply
  • 13.06.2017 at 21:22
   Permalink

   Пиша ви от Швеция. И ми е много тъжно.
   Знаете ли тук с каква обич към родината сме изпълнени?! С какво невероятно чувство за вярност към Татковината!
   А това, което ни се показва…. това е предателство!

   Reply
   • 16.06.2017 at 19:19
    Permalink

    тоа па се разписал чак от Швеция. оди праи шведски тройки и не се бълкай в българската музика и изкуство. тапанар. ансамбаъла е прекрасен.

    Reply
  • 16.06.2017 at 19:18
   Permalink

   глупости на таркалета. стига сте блаблабла блаляли врели некипели. ансамбъла е прекрасен и туй то. гадости.

   Reply
 • 13.06.2017 at 14:14
  Permalink

  Писмото на павлова е убийствено. Ако всичко това е вярно, то тая директорка трябва да се гръмне! Ужас.
  Български ансамбъл.
  Турски лайна.

  Reply
 • 12.06.2017 at 21:52
  Permalink

  сичко тука е от тъпо по тъпо. спрете с тъпизмите и оставете ансамбабла на мира. тъпо. жт тъпо по тъпо.

  Reply
 • 12.06.2017 at 7:28
  Permalink

  Моля, това което е показано тук на видеото като Нестинарски танц, си е жива подигравка в традициите но българския народ!

  Reply
  • 16.06.2017 at 19:20
   Permalink

   а стига с глуподтните де. ансамбъла с и е прекрасен. дрън дрън дрън. дръннннннннннннннн че па к дрън. аре чупката

   Reply
 • 10.06.2017 at 15:48
  Permalink

  дим дири бери каватана вановидоивш навомшчшшштидо вожматонж нотиновим щонивк анк ансамбъл филип кутев дрън дрън фъшки ама яко
  за нищо не става

  Reply
  • 16.06.2017 at 19:21
   Permalink

   ммммм. виж как умно говориш. тапанар. оставете ансамбъла на мира. това е кощунство. гадост. секаква. аре. чупката. ансамбъла си е прекпасен.

   Reply
 • 10.06.2017 at 13:33
  Permalink

  само да кажа на тия дето ругаят по артистите на ансамбъла Филип Кутев, че имената на глупците висат по стените.

  Reply
 • 10.06.2017 at 9:19
  Permalink

  действително тая измислена сага вече е в повече. прекратете я. моля.

  Reply
 • 09.06.2017 at 22:10
  Permalink

  спрете с тая истерия

  Reply
 • 09.06.2017 at 20:54
  Permalink

  Точно така. Абсолютно безсмислен фарс. И абсолютно ненужен вече. Престанете с това ненужно и безсмислено надприказване.

  Reply
 • 09.06.2017 at 16:57
  Permalink

  Считам целия този фарс за безсмислен.
  Сигурно в ансамбъл „Филип Кутев“ има трески за дялане, но по всичко личи, че не това е пътят, целящ някаква промяна.
  Попрегледах внимателно целия натрупан материал за изтеклите /така и не разбрах, 3 или 4 или повече…?!/ години.
  Чудовищна сбирщина от ругатни, нелицеприятно квалификации и преливащи от обиди глупости; а резултат – абсолютно никакъв.
  Това е моето лично мнение.

  Reply
 • 09.06.2017 at 6:54
  Permalink

  бла бла бла. тапанарщини. стига сте ругали и плюли талантливите артисти на ансамбала. безобразие. до кога бе дрислюфци. това съчинение на тая павлова е апсолютна измислица и долна лъжа. тая па къкво разбира от ансамбли. и сички тия съчинения дето се разпространяват и небивалици са долни лъжи.

  Reply
 • 09.06.2017 at 6:42
  Permalink

  стига.
  втига вече
  стиииига сте дъвкали парцалите на ансамбала. ненагрухали се. какво ви е толкоз трън в очите. че ден че два, че месец, че сто години едни и същи глупоти. дрън дрън яреници всекакви едни същи глупостии. аман вече.
  аре стига вече достатъчно с тъпотиите и шмекериите.
  (ансамбъла си е перфектен.
  а някой му хлопа дъската и си търси

  Reply
 • 08.06.2017 at 22:29
  Permalink

  ако това всичкото е вярно, тая директорка трябва да бъде съдена.
  за държавна измяна.
  може ли да има такова безочие
  и при това
  дъщеря да затрие делото на баща си

  Reply
  • 09.06.2017 at 6:43
   Permalink

   ма големи спе;циалисти бе, много знаят тия специалисти и критикари. аре. стига вече дрън дрън яреници. чупката.

   Reply
  • 16.06.2017 at 19:23
   Permalink

   а стига сте съдили. брееее съдилища. само господ може дда съди. оставете ансамбъла на мира и се пръждоствайте.

   Reply
 • 08.06.2017 at 18:43
  Permalink

  пак го гледах тъпия танц, дето сте го кръстили „нестинарски“. абе що за нахалство и безочие. то бива бива нахалство, ама такова гаднярство да се подиграваш с святата нестинарска традиция и да окючечиш. гадория. тоя анадолски ансамбъл трябва моментално да бъде закрит. на минутата. на секундата. гадост.

  Reply
  • 09.06.2017 at 6:44
   Permalink

   а престанетте
   тапанари с тапанари. кой ви дава правото да критикувате вебикия ансамбъл на великия филип Кутев бе тапанари. стигя вече аре чупката

   Reply
 • 08.06.2017 at 15:36
  Permalink

  гати арабския ансамбъл

  Reply
  • 09.06.2017 at 6:45
   Permalink

   баба ти е арабска. ансамбълъ е прекпрасен

   Reply
  • 16.06.2017 at 19:23
   Permalink

   тапанар си тиииииииииииииииии. аре оставете ансамбъла на мира. И тая павлова да се очмита с туй тапанарски измислено писмо.

   Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *