„Мосак Фонсека“ ще съди консорциума на разследващите журналисти

Панамската юридическа фирма „Мосак Фонсека“, оказала се в центъра на огромен скандал с документи, разкрили подробности за офшорни финансови сделки, заяви, че ще предприеме правни действия срещу Международния консорциум на разследващите журналисти. В изявление фирмата посочва, че е настояла пред консорциума да спре публикуването на информация от документите, до които според нея той се е добрал чрез хакерски пробив. От „Мосак Фонсека“ предупредиха, че освен, че са придобити противозаконно, данните са и пълни с грешки, информира Нова ТВ.

Журналистическият консорциум разгласи множество сведения, които описват подробно как световни лидери, знаменитости и компании използват офшорни сметки, за да укриват средства. В понеделник консорциумът направи публично достояние база данни с информация за около 200 000 офшорни компании.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *