Мамят ви с намаленията

Автор: Национална асоциация на защита на потребителите

Проблемите с маркирането на продуктите на тъмно продължават. Какво купуваме и какво отчита четецът на касовия апарат си остава проблем. Дали съответстват или не е като рулетка, но винаги плащаме. Това съобщават от Националната асоциация за защита на потребителите.  От там съобщават, че са направили проверки. 

„Въпреки всичко има светъл лъч. Екип през уикенда ползва пакет на туроператор до черноморието. За двете нощувки и закуските в хотела нямаше рекламация. Туроператорът коректно бе рекламирал пакета. Но когато седнахме да обядваме, избирайки си капанчето с гледка към морето, имахме проблем.

Единият от нас си поръча чернокоп с гарнитура картофи, а другият сафрид с картофи. След като момчето сервира порциите беше трудно да разберем кой коя порция е поръчал, тъй като и в двете имаше еднаква риба. На въпроса кое е чернокоп и кое е сафрид, момчето което сервира вдигна рамене и каза „и на мене ми е трудно да определя. Във фризера всичко е силно заскрежено и изглежда еднакво. Ако искате елате и вижте и ако може да направете разлика Вие”.

Здраве да е – обядвахме с еднаква риба без да сме сигурни дали е дребен чернокоп или едър сафрид, но поне обслужването бе любезно.

Това на фона на всичко друго случващо се досега бе успех.

След като обядвахме, екипът провери няколко магазина за дрехи и обувки. Там стоеше надписът „50% сезонно намаление”. От кога до кога важи това намаление ни беше трудно да си представим, но на въпроса към търговеца „до кога ще бъде?”, той спокойно отговори „докато дойдат туристите и ги купят”.

Подсещаме КЗП, че Законът за защита на потребителите е регламентирал как и при какви условия се прави съобщение за намаление на цена и колко време може да трае това съобщение.

Проблемът от гореизброените измами е, че ако платим преди да ги установим, сме загубили правото на рекламация, но да бъдем спокойни – по закон го имаме!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *