Лозан Панов ще се среща освен с Борисов и с парламентарните групи

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов се срещна с министър-председателя Бойко Борисов.

„Най-важният въпрос е как ще продължи реформата в съдебната система и ще има ли реформа в дълбочина“, заяви на влизане в сградата на Министерския съвет  председателят на ВКС.

Панов отбеляза, че скандалната среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов също ще е тема на срещата му с премиера. По думите му казусът „ЦУМ гейт“ е емблематичен, защото показва липсата на институционална реакция.

След отказа на президента Румен Радев да сформира комисия, която да разгледа скандалната среща, Панов заяви, че президентът е направил своя избор и допълни, че ще настоява за среща с него, тъй като няма отговор за втората част от писмото, която касае съдебната реформа и по-конкретно изменения в конституцията.

Лозан Панов каза още, че след срещата с премиера предстоят и срещи с представители на всички парламентарно представените формации във връзка с реформата на съдебната система.Главният прокурор Сотир Цацаров коментира в интервю за БНТ обвиненията срещу него по повод срещата в ЦУМ с бизнесмените Георги Гергов и Сашо Дончев, станала известна като „ЦУМ гейт“
„Срещата не е нерегламентирана по простата причина, че у нас регламент за такива срещи няма. В същото време всички тези, които твърдят, че срещата е нерегламентирана, не казаха и дума за това, че, ако такива срещи са толкова грешни, дайте да въведем и механизъм, в който всички тези срещи станат явни, ама не само моите, но и на председателя на ВКС, на членовете на ВСС, а защо не и на хората от изпълнителната власт“, каза Цацаров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *