Къде да завършим средно образование в Европа?

Изложение „СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА” ще се проведе в столичния хотел „Хилтън” на 5 и 6 ноември от 11 до 18 часа.

Представители на едни от най-елитните пансионни училища и колежи от Великобритания, Швейцария, Австрия, Испания, Франция ще отговорят на всички, които се интересуват за условията по приема, обучението и организацията на свободното време. Желаещите млади посетители ще могат да проведат безплатни изпити по английски език и приемни тестове с математика.

Безплатни презентации по време на съпътстваща програма ще помогнат на родителите да се ориентират в разнообразието от академични програми и да изберат най-подходящото пансионно училище за своето дете. Общата характеристика на тези училища е , че те имат утвърдени традиции и авторитет, учебните програми са с целенасочена подготовка за успешен прием на възпитаниците им в най-добрите университети в света.

Обучението е съобразено с индивидуалните интереси, възможности и потребности на децата. Развиват се умения за самостоятелно мислене. Идеята на програмата е всяко дете да се прояви най-добре в сферата, в която има интереси.

Отлично подготвените педагози стимулират децата да изразят и доразвият своите интереси и таланти, както по време на учебните часове, така и чрез множество извънкласни клубове и дейности.Те работят непрекъснато по различни проекти в екип. Изграждат се умения за общуване, за културен диалог за защита на различни тези и идеи. Частните пансионни училища разполагат с отлична база. Някои училища са специализирани и са изградили репутация на особено подходящи за деца с изявени таланти, както в академичната сфера, така и в областта на музиката, изобразителното изкуство или спорта.

Децата живеят в комфортна и безопасна среда, в уютна обстановка. Научават се да живеят в общност, изграждат умения за толерантност и взаимно уважение.

Насилие, подигравки и грубости са недопустими и се санкционират строго. Стимулира се почтенната конкуренция. Реда и дисциплината в тези училища се спазват стриктно. Всички опити за нарушаването им се наказват, като за драстични нарушения – като пушене, употреба на алкохол и агресия, могат да доведат до изключване.

Храненето на учениците е на място, като всички училища разполагат с отлична база.

Диетолози се грижат за балансираното и здравословно ежедневно меню на децата.

Екип от психолози анализира всяка конфликтна ситуация, за да се избегнат напрежения сред децата. В тези училища децата с гордост заявяват, че принадлежат към общност и на свой ред училището уважава и показва таланта на своите ученици.

Изпитите за тези училища обичайно са по езика ( английски или немски), з за ученици от 10ти и 11ти клас – и по някои от специалните предмети.

Богата културна и разнообразна спортна програма допълва ангажираността на децата.

Всеки, който реши да инвестира в обучение в подобни училища, може да разчита, че освен качествено образование, детето ще усвои чуждият език до съвършенство, ще изгради самостоятелност, толерантност и култура на общуване, ще развие интересите си и любознателността си.

Критериите за престижност се определят от успеваемостта

на възпитаниците.

Гости на България през почивните дни ще бъдат лидери от:

  • CARDIFF SIXTH FORM COLLEGE – за четвърта поредна година първенец в класацията на вестник Daily Telegraph, която подрежда частните колежи според резултатите на учениците в програмата A-Level;
  • d’ OVERBROECK” S COLLEGE – с репутацията на престижно интернационално училище, което предлага едни от най-добрите подготвителни програми за канддатстване в британски университети.

  • LORD WANDSWORTH COLLEGE – сред чиито възпитаници е холивудският актьор Джулиан Сандс;
  • CATS COLLEGE – училището, което е завършил двукратния световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън.
  • LYCEUM ALPINUM ZUOZ – едно от най-добрите швейцарски училища. Сред неговите възпитаници са внукът на основателя на Порше – Фердинанд Порше, австрийският бизнес магнат и председател на борда на Фолксваген – Фердинанд Пих, както и Граф Фабер-Кастел – изпълнителен директор на световната компания за офис консумативи „Faber-Castell”.
  • ROYAL RUSSEL – училището, чийто патрон е Нейно Величество Елизабет II;

  • ACS COBHAM INTERNATIONAL SCHOOL – международно училище, в което учат деца от над 30 различни националности.

  • THE ROYAL HOSPITAL SCHOOL – престижно британско училище, с традиции в образованието още от 1712 година.

  • CHASE GRAMMAR SCHOOL – освен възможности за стипендии, училището предлага и ексклузивната програма Chase Football Academy Academic Premium. Тя включва тренировки по футбол с професионални треньори от екипа на Астън Вила, посещения на мачове и възможност за срещи с футболистите на тима от английската Висша лига.

  • SHAFTESBURY SCHOOL – елитният държавен колеж, създаден през 1600 година, който привлича не само с добрите академични резултати, но и с факта, че учениците не плащат такси за обучение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *