Изслушват Боршош и Павлова за НДК

Разследваният за неправомерно разходване на средства за ремонта на Националния дворец на културата бивш негов изпълнителен директор Мирослав Боршош и служебният вицепремиер за Българското председателство на Съвета на ЕС ще бъдат изслушани от парламентарната анкетна комисия по темата в днес. Заседанието е насрочено за 14.00 ч. в Зала ”Запад” на Народното събрание.

Предстоящото заседание на специално създадената за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК се очаква с висок интерес заради твърденията на министри от настоящия кабинет, според които като ресорен вицепремиер Деница Златева е заверила отчет на Мирослав Боршош, в който не са открити нарушения.

Серия от проверки, част от които все още не са приключили, обаче установиха редица нередности при управлението на държавното дружество. Като принципал на НДК по време на краткия си мандат на вицепремиер Златева смени членовете на Съвета на директорите на НДК, но не и Боршош.

След привличането на Боршош като обвиняем, стана ясно, че прокуратурата разпитва действащи и бивши министри, които в различни периода са имали отношение към управлението на НДК. Като засега разследващите не изключват хипотезата кръгът от обвиняеми да бъде разширен.
Пред анкетната комисия за НДК днес трябва да се явят още четирима бивши и настоящи членове на Света на директорите на НДК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *