Изкъртиха балерината пред Народния театър

Един от символите на София – балерината в Градската градина пред Народния театър тази сутрин беше намерена изкъртена от постамента, съобщава БНТ.

Полицията вече е открила извършителят. Той е на 18 г. и е задържан в Първо районно управление в София. Около 4 часа тази сутрин младежът сам се е опитал да свали от постамента бронзовата статуя, но не е успял да я извади от фонтана. Фигурата е открита от охранителите на Софийската градска галерия и в момента се съхранява там.

Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин, когато момче се е опитало само да демонтира статуята от постамента. Извършителят е открит и задържан в Първо районно управление. Оказва се 18-годишен младеж. Днес липсата на бронзовата балерина беше осезаема, а посетителите наГрадската градина бяха възмутени от постъпката.

Опитите на момчето буквално да откърти от постамента балерината са довели и до щети върху самата фигура. Предстои нейният автор Георги Чапкънов и реставраторът Марин Марков да я върнат в предишният й вид. Очаква се до няколко седмици тя отново да бъде на мястото си, добавя Националната телевизия.

Според Би Ти Ви пък, снощи след полунощ дванайсетокласник в нетрезво състояние се подпрял на изящната фигура във фонтана пред Народния театър, и тя паднала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *