Германия предлага курсове за самозащита на момичета и жени

Германската политическа партия „Алтернатива за Германия“ (АГ) предлага за жените и момичетата в цялата страна да се въведат безплатни курсове по самозащита, предаде ДПА.

Антиимигрантската формация настоява и да се разпространят листовкипредоставящи на жените обстойна информация за мерки за сигурност, които биха могли да предприемат „без твърде много усилия“.

Кандидатът за канцлер на АГ Алис Вайдел заяви, че средствата за листовките и курсовете ще дойдат чрез частично преразпределение на парите за федералната програма за социално приобщаване „Демокрация на живо“, финансираща проекти на местно, регионално и национално равнище за предотвратяване на радикализацията и насърчаване на демокрацията.

Вайдел отправи това искане, след като миналата седмица жена, излязла навън да тича, беше изнасилена в парк в Лайпциг. След нападението жертвата трябваше да се подложи на спешна операция на лицето.

Германската полиция издирва за изнасилването мъж от „средиземноморски произход“, на възраст между 25 и 35 години. След този случай тя предупреди жените, тичащи в парковете, да бъдат бдителни.
Подкрепата за АГ преди предстоящите на 24 септември парламентарни избори в Германия се оценява от социологическите проучвания на устойчиво равнище от около 8 процента, което означава, че партията почти сигурно ще влезе в Бундестага за първи път от своето създаване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *