ГЕРБ смята, че са паднали от власт заради разследване на приватизацията

Второто правителство на Бойко Борисов е паднало от власт заради опита на ГЕРБ да започне разследване на приватизацията. Тази теза застъпи в интервю за Би Ти Ви председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов в коментар на предложението да се увеличи  давността за престъпления, свързани с приватизацията, от 10 на 47 години.

„Това е работа, която трябва да свършим. Опитахме в края на мандата на предишното Народно събрание и стигнахме до предсрочни избори в резултат на това настояване. Очевидно това води до ескалация и прегрупиране на олигархически кръгове, които са се облагодетелствали от този процес, а това е голяма част от икономиката. Заради тази прозрачност това беше един от съществените елементи да бъдем атакувани сериозно“, каза Кирилов.

Той смята, че  прокуратурата е била активна по  темата в годините, но изрази съжаление, че съдът е издавал оправдателни присъди. „Прокуратурата е водила доста разследвания, най-много е имало по време на приватизацията на Костовото правителство, включително и съдебни дела, но те, уви, завършиха с оправдателни присъди, тоест не е била пасивна прокуратурата“, каза Кирилов. Той допълни, че ГЕРБ ще даде достатъчно време на праворазследващите „да свършат тая работа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *