ГЕРБ прави заседание за нарушенията на здравния министър

ГЕРБ ще разгледа на заседание въпроса извършил ли е нарушение министърът на здравеопазването Николай Петров, докато бе директор на Военномедицинска академия (ВМА). Това се разбра от думите на зам.-председателя на партията Цветан Цветанов пред Би Ти Ви. Вчера телевизията излъчи разследване как като шеф на ВМА Петров е възложил две обществени поръчки за общо 1,6 млн. лв.  на фирми, представлявани от Явор Цонев – мъжа, от когото дъщеря му Руслана Петрова има дете.

 

„Ние ще направим едно заседание, ще обсъдим, ще се запознаем с всички факти“, каза Цветанов и посочи, че е имало сигнал до прокуратурата, която не е видяла престъпление и не е образувала разследване.

 

„Законът е спазен, тук вече можем да говорим за моралната страна“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. По думите му пред хора от ГЕРБ Николай Петров вече е казал, че в действията му не е имало нищо нередно и не е изразил притеснение от одита. Цветанов посочи, че когато се определял професионалният състав на Министерския съвет в здравеопазването, „искахме да заложим на професионалист“. Той увери, че партията ще излезе с позиция и заяви, че досега партия „ГЕРБ е доказала, че е безкомпромисна към всеки, който е нарушил закона“.

 

Междувременно в сутрешния блок на „Нова телевизия“ финансовият министър Владислав Горанов също коментира темата, като посочи, че до две седмици ГЕРБ ще излезе с решение по въпроса. „Не бива да бързаме да правим каквато и да е новина, имаме документи, които тепърва ще анализираме“, посочи той и добави, че в партията са чули позицията на здравния министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *