ГЕРБ оттегли промените, които позволяват по-лесно застрояване на Черноморието

Управляващите оттеглят промените, които улесняваха застрояването по Черноморието. Така на практика първият законопрект, който трябваше да мине през пленарна зала, претърпя фалстарт. Преди инициирането на промените съществуваше възможност инвеститорите да застроят плажовете, които имат статут на земеделска земя, на Камчийски пясъци, Корал, Карадере и Иракли до 24 май 2017 г. Проектът за изменение предвиждаше удължаване на срока до 2020 година.

В кулоарите на парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че решението да оттеглят подкрепата си за промените било взето снощи. Но не заради протести, а за да няма политически спекулации.

Един от вносителите на промените – Йордан Апостолов от Обединените патриоти, заяви, че ГЕРБ са се поддали на натиска на „Зелените“.

„Аз лично не бих оттеглил този законопроект под натиска на „Зелените“, но ние като по-малък коалиционен партньор нищо не можем да направим. Все пак се возим в един влак. И едното колело като върви напред, другото назад – влакът стои на едно място.“

Междувременно от БСП обвиниха управляващите в опит за лобизъм с тези промени и попитаха кой накара властта да внесе такива предложения. Иначе депутатите работиха един час днес и заседанието приключи.

„Трябваше преди да го внесем този законопроект да имаме действително възможността за повече обществени обсъждания, но поради това че срокът изтича на 24 май, затова колегите го внесоха без да имаме тази дискусия, която е задължителна. Това което беше в последствие като коментар от народни представители в нашата парламентарна група е че това може да предизвика сериозно напрежение, поради това че проектът не е достатъчно добре разяснен. Може да се направят съответните политически спекулации. Два дни по-късно започнаха да се правят съответните политически спекулации и точно затова ние го оттегляме.“, сподели Цветанов.

One thought on “ГЕРБ оттегли промените, които позволяват по-лесно застрояване на Черноморието

  • 17.05.2017 at 12:38
    Permalink

    Да, въпросът е защо са внесли нещо скандално и чакат дали ще мине номера. Когато се внесе нещо такова трябва не просто оттегляне, а оставки. Хайде, чакаме!

    Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *