ГЕРБ и Патриотите готови за пълен мандат, Цветанов не подкрепя уседналостта

ГЕРБ влиза в 44-ото Народно събрание със заявка за 4-годишен мандат, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов от трибуната на парламента. „В началото на 44-ото Народно събрание от името на ПГ на ГЕРБ искам да поздравя всички парламентарни групи за тяхното представяне на парламентарните избори“, каза той.
По думите му по силата на обществената подкрепа, която е получила ГЕРБ, тя е първа сила. Цветанов благодари на избирателите, подкрепили партията, които с гласа си са препотвърдили подкрепата си за реални решения за страната.
Според него, преговорите за коалиционно управление отчитат желанието на хората за дясно-центристка политика.  Цветанов изрази надежда политическият рекет да остане в миналото.
„ГЕРБ ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управлението, за да не бъдем жертва на партийни и вътрешнокоалиционни интриги“, заяви той.
Цветанов посочи, че не заради каприз или политически егоизъм ГЕРБ са избрали да отидат на нови избори.
„Направихме нелек избор и платихме цената на този избор. В крайна сметка отново спечелихме вота на избирателите“, посочи той и подчерта, че за ГЕРБ управлението не е самоцел.
Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че е нужен не само политически, но и обществен консенсус по приоритетите за страната.
„Ние знаем, че в масовите представи на българите именно ГЕРБ е партията, която се ползва с най-голяма подкрепа и доверие, когато става дума за отстояване на националния суверенитет“, каза Цветанов, цитиран от „Фокус“.
По думите му политическият профил на ГЕРБ е познат и това е гаранция, че крайни форми на национализъм няма да бъдат допускани от опозицията.  „В парламента ще работим със съзнанието, че българите очакват от нас реални резултати. Продължаваме реформата на съдебната система“, каза още Цветанов и добави като приоритети качественото образование и здравеопазване както и икономическия просперитет.  Той заяви, че е против идеята на президента за промени в Изборния кодекс.
Цветанов декларира, че ПГ на ГЕРБ би желала да работи в условията на 44-ото Народно събрание в добронамереност.
Той посочи, че българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката и напомни, че България е парламентарна република.  „БСП за България“ е опозиция в 44-ото Народно събрание, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на 44 парламента по време на първото му заседание.
„По волята на народа „БСП за България“ е втора политическа сила. Политиката има принципи – има управляващи и да има опозиция“, каза тя и подчерта, че БСП ще е опозиция в този парламент.
„Политиката има и правила – да дадеш на народа си възможност на свободен избор между алтернативни идеи и програми. Ние сме алтернатива на ПП ГЕРБ, политическа и управленска алтернатива.
В политиката има и морал – да не предаваш тези, които ти вярват и те следват. Близо 1 млн. българи вярват, че „БСП за България“ носи промяна. Няма да ви предадем в 44-ото Народно събрание“, подчерта Нинова.
Тя открои като надпартийни интереси националната сигурност на България и силния Европейски съюз.
Корнелия Нинова каза, че иска Европа обединена, силна и солидарна.
„Нашата отговорност ще бъде да преведем ЕС през трудностите“, каза тя.
По думите й трябва да се намери баланс между интересите и добави, че е важно да се защитят и интересите на българите във Великобритания предвид Брекзит.
Лидерът на БСП призова за национално съгласие по демографската криза и отчете, че няма разделение по цвят и партия пред опасността да изчезнем като народ.
Нинова подчерта, че БСП остават различни и за тях управленската алтернатива е икономика не на монополи, а на малък и среден бизнес, защита на българското земеделие.
Тя заяви, че още тази седмица внасят редица законопроекти и искане за изслушване на КЕВР, за да се разбере в чий интерес работи комисията.
Нинова посочи, че ще подкрепи ГЕРБ в увеличението на учителските заплати, но според нея това няма да реши проблемите в образователната система. По думите й без инвестиции в наука, култура и духовност, няма как да се постигне голям напредък.

Не успяхме да спечелим избори 2017, но състезанието не е приключило. Намираме се на полувремето. Продължаваме по пътя, който очертах. Продължаваме промяната и тя ще стане, каза Нинова.
Обединени патриоти ще продължат политиката си за сближаването на минималната пенсия с официално признатия праг на бедност.
Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти” Валери Симеонов, в обръщение за началото на работата на 44-ото Народно събрание, предаде „Фокус”.
„В програмната стратегия и приоритети за управление от 2017, подписана от ГЕРБ и Обединените патриоти залегнаха основни идеи от програмата на „Обединени патриоти – НФСБ, ВМРО и АТАКА”. На първо място възраждането на българската икономика, въвеждането на принципа на мълчаливото съгласие в работата на администрацията, ограничаване на лицензионните режими до минимално изискуемите от европейското законодателство”, заяви Симеонов.
Ще продължим и реформите в енергетиката, увери той.
Симеонов подчерта, че Патриотите ще продължат усилията за увеличаването на минималните пенсии от 1 юли 2017 г. на 180 лева и от 1 октомври 2017 – на 200 лева.
От парламентарната трибуна Симеонова коментира и темата за националната сигурност и заяви, че Обединени патриоти ще работят за недопускане на бежанци и емигранти на територията на страната и незабавно депортиране на незаконно влезлите, както и за полицейско присъствие във всяко населено място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Current day month ye@r *