Двете момчета, пребити от роми, са в тежко състояние

Състоянието на двете момчета – от Смолян и Бяла, които бяха пребити от роми в почивните дни, остава тежко, предаде БНТ.  18 годишният Александър от Бяла, който беше нападнат и пребит на излизане от дискотека, продължава да е много тежко. Младежът е с опасност за живота, съобщиха от русенската болница. Момчето е в медикаментозна кома със счупен череп.

Инцидентът стана рано сутринта на 8 юли. Скандалът избухнал между две компании на излизане от дискотеката. Едно от момчетата поискало цигара от Александър, но той нямал.
32-годишният мъж, който го е ударил със стъклена бутилка от уиски, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

27-годишният Георги Кадиев, който е известен с това, че три пъти е вадил кръста, беше пребит в Смолян. Младежът беше опериран по спешност, но състоянието му също остава непроменено и тежко. Той е с хематом в мозъка. Георги е ударен няколко пъти с дървени колове по главата след като е защитил 15-годишно момиче.  Двамата нападатели – на 21 и 23 години, са от ромски произход и не са местни, а са от хасковско село. Те били в Смолян за обучение във фирма, която отрива свой клон в Хасково.
Роднини организираха кампания „Ние сме Смолян“ за събиране на средства за лечението на младежа, тъй като той не е здравно осигурен. Срещу нападателите му са повдигнати обвинения за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство при изключителна дързост.

Вчера и в двата града се проведоха протести заради срещу безнаказания терор и своеволията. Многохиляден протест имаше и в Асеновград, където местни младежи също пострадаха от ромско насилие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Current day month ye@r *